Kollage: Samir Bou-malhab

Höjdpunkter från 2021 –
KULTs listor

Vi fortsätter att lista höjdpunkterna från året som gått, och hur kan vi göra det utan att lista några av våra fantastiska listor? Om det är något vi på KULT älskar så är det ändå att ranka, betygsätta, uppmärksamma och tycka – och nedan lyfter vi några av listorna som gjorde just detta!


Våra bästa danslåtar

Hur de rådande omständigheterna än ser ut, finns det inget som hindrar en från att låta kropp och själ förenas i renande dans. I sovrummet, på dansgolvet, i skogen eller i bilen. Dansa går att göra varsomhelst, närsomhelst. Se till att göra det till våra bästa danslåtar bara.

Ord om Ord: Tema internet

Är du trött på torra pocketblad gnuggandes mot fingertopparna? Plocka fram en skärm istället! Litteraturredaktionen inledde året med att grotta ner sig i det mörka och oändligt djupa world wide web. Var annars får man reda på inspirerande Instagramkonton, poddar, essäer och videosamtal om inte på KULT?


Kollage: Samir Bou-malhab

Vår bästa filmmusik

Musik- och filmredaktionen slog sina kloka huvuden samman och möttes under sensommaren halvvägs i det som förenar dem – nämligen filmmusiken. Ta reda på vilka kombinationer av narrativ i ljud- och bildform som berör våra skribenter allra mest!


Illustration: Daria Spitza

Take Care –
starten på Drake-decenniet

Den kanadensiska megaartisten Drake har haft hela världen i sin hand under ett helt decennium, och mycket tack vare 2011 års album Take Care. Musikredaktionen gick därför ihop och lyfte olika höjdpunkter från albumet som i år firade 10-årsjubileum, men som känns lika stilbildande idag som då.


Illustration: Noa Persson

De bästa musikvideorna

Från januari till mars, april till juni och juli till oktober har vi listat de där musikvideorna som håller en stagnerande konstform vid liv. Vi skulle kunna kalla det för vår något okonventionella lista över årets bästa musikvideor. Och det måste ni väl som kultiverade människor hålla reda på?