KULT Magasins mest lästa artiklar 2022

I år publicerade vi hela 474 texter. 474! Här i redaktionen ser vi tillbaka på samtliga med stolthet. Men vilka rubriker har ni egentligen klickat på? Låt oss avrunda året med en lista på våra mest lästa artiklar år 2022! 


Bild: Young Royals / Johan Paulin / Netflix

Young royals-effekten

Alice Maddock såg första säsongen av Young Royals och ställde sig frågan: varför är Young Royals så extremt populär världen om — men inte i Sverige? Medan tiktok-klipp visar Edvin Ryding omringad av fans i Paris hade man här i Sverige knappt reagerat om man såg honom på stan. Varför?


Bild: SVT/NBC

Jag tittar på American song contest så ni slipper

KULTs musikredaktör och erfarne Mello-rankare Theo Hafström tog på sig att, som titeln utläser, titta på American song contest så vi slapp göra det. Skulle hans initiala ew-känsla kring amerikaniseringen av programmet stå fast eller skulle delstaternas sångfåglar konkurrera med Europas?


Bild: shutterstock.com

Vår tids största hjärnor vill jobba med content

Mediebranschen har panik! Unga journalister vill inte längre jobba med nyheter och allt färre söker till journalistutbildningar. Emanuel Silva kan ha funnit svaret på gåtan…


Melodifestivalen 2022: Drömmen om Turin

KULTs Theo Hafström och Ellen Algren fortsatte sin årliga tradition med att bevaka Melodifestivalen – denna gång med artister som Anders Bagge och Cazzi Opeia i tävlingen. Fick något bidrag 10/10? Vem var mest pinsam? Vem borde tagit sig till Turin?  


Foto: Sveriges Radio

Jag gäspar åt årets sommarpratare

När årets sommarpratare presenterades kände KULTs Bob Mattsson mest gäsp. Han bestämde sig för att ranka årets sommarpratare utifrån hur han gissade att deras sommarprat skulle gå till. Vad för anekdot kommer avhandlas? Vilken blir E-types låt? 


Bild: Så jävla easy going / TriArt

Nikki Hanseblad: ”Jag har aldrig tänkt att jag ska gestalta ADHD – bara Joanna”

Alice Maddock intervjuade skådespelardebutanten och huvudrollsinnehavaren Nikki Hanseblad i samband med premiären av dramakomedin Så jävla easy going – om en tjej som måste tjäna pengar snabbt när hennes ADHD-medicin tar slut. Hur fick hon rollen egentligen? Hur var det att spela en karaktär med ADHD? Vad har hon för förhoppningar inför framtiden? 


Foton: Press

Sverigeettan LOAM om den nya EP:n och att slå igenom med en soppåse på huvudet

Vem är egentligen LOAM? Killen med en soppåse på huvudet som låg etta i Sverige både på Spotify och Sverigetopplistan med singeln FAKKA UR. KULTs Theo Hafström intervjuar honom om hans debut-EP X, drömmen om musiken och hur det är att vara en anonym hitmakare. 


​​Eurovision Song Contest 2022: Årets bidrag

Ännu en gång slog KULTs Theo Hafström och Ellen Algren ihop sina mello-hjärnor för att bevaka Eurovision – årets höjdpunkt. Melloexperterna rapporterade direkt från Turin.