Illustration: Ellen Algren

Trendspaning 2021

Lika traditionsenligt som klammen efter Rhodos är trendspaningarna inför varje nytt år som stundar. Inför detta nyåret söker vi stora kontraster till den verklighet vi tvingats leva i under besvikelsen som varit 2020. Vi letar efter nya trender, nya livsstilar och nya identiteter. Är du lika förvirrad som sossarna om vad man ska förhålla sig till för att accepteras av de tråkiga “vuxna” men samtidigt vara down with the kids? Då har KULTs trendigaste tjej gjort jobbet åt dig!


“Det är ironi fattar du väl”

Överlag, mode som är ironiskt. Typ tryck eller citat på tröjor som är medvetet fult, töntigt och konstigt. Alla ska bli husliga but make it ironiskt. Jag snackar om att börja brodera memes på sin gammelmormors bonader och göra tryck med potatis. Inte en enda mjukisbyxbeklädd stjärt kommer att vara befriad från tryck som lyder typ “dump truck” eller “enemy of the state”. Herregud vad folk ska visa vilken elithumor de har, och det på en t-shirt.

Åh, millennium två

Okej, det är ju inte riktigt en originell spaning att säga att tidigt 2000-tals mode kommer att bli inne (det är det ju redan) så se detta mer som en påminnelse. Ett omen. Det gäller att se ut som en levande Bratz-docka. Superkladdigt läppstift. Jeans-allt. Strass-allt. Velourtracksuit. Tunna scarfs. Lågmidjade jeans. Stringtrosan som sticker upp. Fast tänk typ blandat med emo? INTE snedluggen dock. Den är gone baby.

Någon tråkig sport

I och med att jag är snygg och har en bra personlighet så behöver jag inte bry mig så mycket om sport, därför gör jag inte det heller. Men eftersom att medelklassen har börjat spela p*del så är det väl ingen som bryr sig ett skit om det längre. Därför blir det någon annan intetsägande kroppsaktivitet som är trendig 2021. Golf kanske? Om inte för spelet så kommer golf och tennis vara inne för outfitsens skull. 

Verklighetens exit

Ute med reality-TV. 2021 är året vi tycker att reality är så jävla tråkigt. Det är ingen som vill se någon annans vardagsliv längre. Vi lever för mycket i vårt eget. Drömmen om det annorlunda är det enda man vill roa sig med. Det som säger emot detta är dock vår längtan efter kärleken och det icke-filtrerade? Lex Samuel Bokenblom. Så jag är öppen för att ha fett fel här.

The Fangirl Redemption

Att vara ett One Direction-fan kommer inte längre att vara töntigt. En tid man inte trodde skulle komma, men äntligen är den här. Det är fett många coola killar på TikTok som är 1D-stans och hela tiden pratar om vilka bangers de släppte, och vi alla vet att så fort killar med status börjar tycka att något är bra så kommer den kulturella kredden som ett brev på posten. Tänk bara på The Beatles. De är supercreddiga nu, alla killar med glasögon älskar att lista sina topp tre bästa Beatles-låtar fastän ingen frågade. Men på 60-talet när de var aktiva så var det tonårstjejer som älskade dem och de var verkligen inte coola alls. Med tiden har Coola Killar Med Status börjat att gilla dem och nu finns det få saker som skriker så mycket kulturellt kredd som att ha en The Beatles-vinyl på hyllan. Den här omvandlingen har redan börjat hända med Harry Styles. Han var en flickidol men nu tycker alla att han är svincool, och jag tror att det kommer (iallafall bland ungdomen) att sprida sig till att omfatta hela One Direction. 

Även “feministiskt statement” av medvetna killar att inte hata på flickidoler utan tvärtom tycka att de är bra, så alla hipster kings kommer blasta Gotta Be You på högsta volym från och med nu. Jag ser high key fram emot att One Direction äntligen ska få lite erkännande som The Greatest of Them All men blir low key pissed för jag blev fan hånad av exakt alla killar i mellanstadiet för att jag var en Directioner. Liksom jaha nu passar det.

Bourgeoisie’s back, alright!

Gammaldags klassmarkörer kommer att bli the shit igen. Typ opera och den där töntiga tidningen Connoisseur. För de som inte tjänar över två millar om året blir det en gammal vanlig prenumeration på DI eller Architectural Digest som gäller. Svenskt Tenn och Bruno Mathsson går för det trippla på Tradera och Bukowskis, auktionshusens revival är här!

Att vara eller icke vara penetrerad

2021 är året som alla straighta killar äntligen erkänner att de gillar att ha saker i röven. Därmed är det dags för pegging att göra en storslagen entré i våra sexliv. Den kvinnliga blicken blir mer aktuell och gamla tidens maskulinitetsnormer känns ofräscha. Om inte annat så tror jag att det är nyttigt för heteromän att bli penetrerade lite då och då. Jag tänker att det skulle göra dem mer humble? Att upplevelsen av en penetration kanske kan göra dem lite mer empatiska och inkännande i övriga sexuella situationer om de själva vet hur det känns. Så se det som en aktion för feminismen och börja pegga din kille!

Töntarnas revansch

Allt börjar med att Rebel Wilson och Jacob Busch äntligen blir the it couple vi alla vill ha och förtjänar. Efter det finns det ingen återvändo. Töntarna blir coola. I skuggan har de jobbat på sina personligheter och i isolering och insta live-tider blir det verktyget som tar dem hela vägen till toppen. Vi känner helt plötsligt att vi har sett tillräckligt med smala och symmetriska människor. Det blir riktigt ute att vara snygg men talanglös och med en platt personlighet. Alla danska Pinteresttjejer are shaking.

Vroom vroom bitches

Storstadskidsen tar körkort. Helt plötsligt känns det pinsamt att inte veta vad dragläget är. Nu när de ändå inte har något bättre för sig så passar de på. Det blir ett sätt att etikettera sig själv med klassmedvetenhet och (symboliskt) ta avstånd från den priviligerade tillvaron man lever i. “Jag är inte alls en bortskämd snorunge från innerstan, jag kan köra bil och jag har faktiskt kusiner i Eskilstuna, jag har absolut tolkningsföreträde i klassfrågor”. Något måste man ju också spendera pappas pengar på när ens weekend till Berlin kanske inte blir av. 

Bye bye baby

Fan va svårt. Vet inte vad jag ska kalla denna för. Friheten? Ungdomen? MEN poängen: när vaccinet kommer och festerna kan återupptas kommer de senaste årens vara-ung-förälder-trend att fara helt åt pipsvängen. Ingen vill sitta hemma och hjärntvättas av Babblarna längre. Det kommer vara så otrendigt att skaffa barn. Snorta kokain från ASAP Rockys kuk är det nya gravidmage-bild-på-insta.

Vasektomi i samarbete med

Alla vill bli influencers! Och alla vill get that coin! Men ingen kan gå på töntiga event! Därför alla influencers samarbeten på Instagram bli mer och mer extrema. Förlovningar, förlossningar, förlorade värdigheter. Allt presenteras i samarbete med något lame märke och en dålig rabattkod. 

Whoreoscopes

2021 är det dags för killar som håller på med horoskop och som tror att det får dem att vara i kontakt med sina känslor. Snark!!! Det blir lite som killar som sa att de var feminister 2014. Man tycker det är sexigt till en början men sen inser man att de är sämst oavsett. Co-Star blir deras mest använda app (efter Tinder, såklart) och e-boysens halskedjor får sällskap av en och annan kristall. Men det värsta är ju att man kommer falla för det till en början och bli svinkär i någon vattuman med målade naglar och Dr Martens för att han läser ens birth chart med raspig röst och förklarar med planeternas hjälp varför ni är så perfekta för varandra. 2021 är ej året för självinsikt tyvärr. Till 2022 kanske man har kommit över honom.