10 Instagramkonton som fyller ett hål i trötta själar

Är det inte lite stressigt just nu? Tidigare i år skrev jag om känslan av att leva i en skuggvärld när det kommer till underhållning. Spelningar finns inte, klubbkvällar går bara att få genom olagliga rejv, teatrarna är stängda och storebror USA fortsätter vara ett upphov till stressrelaterade magsår. Jag behöver knappast påminna om varför vi sitter i den här situationen. 

Med nya rekommendationer från Folkhälsomyndigheten så är vi alla tillbaka på ruta ett där så mycket som möjligt ska göras på distans eller bara inte göras över huvud taget. Här kommer den värsta delen av pandemin in (enligt mig): att hemmasittandet ger tid till fix och kreativitet. I början av pandemin skulle folk lära sig spela gitarr, passa på att ta en onlinekurs i franska, möblera om, KonMari-sortera garderoben… 

Nej, jag orkar bara inte. Ibland måste jag bara få unna mig att släppa allting och njuta av internet när det är som bäst. Tackar gudarna för internetkulturen och memekonton. 

Från mig till er: Wholesome instagramkonton (i slumpad ordning) som får mig att tro på att det finns ljusare tider.


ketnipz

Serie om en liten rosa böna, Bean, som gör vad hen kan i en stressig värld. Med på resan finns hunden Doggo, katten Catto och Nanna Bean. Färgglada kolumner, uppmuntran om “be kind to ya mind” och avsnitt om hur vi med ångestproblematik hanterar de mest vardagliga situationerna. Det är töntigt och cheesy men jag bryr mig inte. Ibland behöver jag bara få relatera till en rosa böna med social fobi.


weratedogs

Om du har existerat på internet de senaste fem åren har du nog märkt ett skifte i språkbruk gällande våra fyrfota vänner. Ett konto som utan tvekan spätt på utvecklingen är @weratedogs som baseras på den universellt delade ideologin om att det bara finns bra hundar, de är bättre än vi och vi ska vara tacksamma för att leva samtidigt som dem. Kontots skapare Matt har utvecklat ett avancerat rankningssystem i jakten efter att en dag kunna svara på livets stora fråga: “Who’s a good dog?”

Bilder på hundar kan rankas med exempelvis “12/10 would assist to pick up poop”. Den här legendariska twitterbeefen förklarar kontots syfte och varför det behövs:

Bland det mest wholesome med kontot är att det blivit en stark gemenskap. Följare och organisationer skickar in bilder på sjuka eller behövande hundar och alla gånger är operationerna eller adoptionerna finansierade inom några timmar. Det är www när det är som bäst.


dogseatinggently

Vi fortsätter på det vinnande konceptet att alla hundar är bra hundar. Vi som har erfarenhet av lite mer giriga och inte så väluppfostrade följeslagare kan säkert relatera till rädslan varje gång det var dags för godis. Att ge Frolic till en överviktig labradorblandras innebar allt som oftast att också mina barnfingrar åkte in i käften. Så dramatisk är inte vardagen för alla hundägare och @dogseatinggently läker traumat hos min inre åttaåring.


pitoethecat

Pito är inte tjock, hon har bara lite skolios. Sprider den här lilla runda kroppen inte en värme i ditt hjärta så vet jag inte vad du håller på med. Sök hjälp?


nathanpylestrangeplanet

Hur skulle intellektuella aliens se på vår vardag? Hur skulle de försöka passa in? Nathan Pyle har har gjort en mycket wholesome tolkning av det här i form av små blå rymdvarelser i vardagssituationer. Uspen är deras överavancerade språk och sätt att tolka människors beteende.


90scelebvibes

För att alla var så fruktansvärt snygga på 90-talet! Unna dig ett flöde som då och då kryddas av en ung Johnny Depp, Brad Pitt i paljettklänning i öknen och den otroliga Brook Shields. Eller en av mina favoritbildserier genom tiderna: “Moods as told by Keanu Reeves”.


thesweetfeminist

Aktivism i tårtformat. Becca Rea-Holloway älskar att baka och är progressiv demokrat. Jag får alltid en betryggande känsla när hennes bilder dyker upp i flödet. Kombinationen bakelser, vänsterbudskap och bra fotografier är ett lättsamt, vackert och smakfullt sätt att följa vänstern i USA.


animaldrawn

Djur omgjorda till dåliga streckgubbar. Oklart varför detta lockar och vad detta gör med mig men något är det som får mig att le.


theycantalkcomics

“Om djur kunde prata” är ett uttjatat koncept att bygga en serie eller skämt på. Med det sagt är den torra, sarkastiska och existentiella humorn på Jimmy Craigs konto precis på den nivån att det inte känns gjort.


darcytheflyinghedgehog

Faktiskt ett av de konton jag följt längst, i snart tio (!!!) år. Kontot drivs av Shota Tsukamoto som 2011 började posta bilder på sin igelkott Darcy. Det blev början på en framgångsrik modellkarriär för Darcy. 2014 somnade hon in efter ett äventyrligt liv och lämnade modehuset vidare till syskonen Chopin, Matthew och Koala.
Som troget fan kan jag tycka att det spårade lite när kottarna började plåtas med peruker och accessoarer. När det bara var Darcy hölls ett minimalistiskt fokus på gullighet och inte massa krimskrams. Men, men, en igelkotts rumpa förblir gullig oavsett kontext.


Sådärja, där har ni balsam för själen i en tillräckligt stor förpackning så det håller året ut. Om fler förslag behövs kan ni kasta iväg en följförfrågan till mig och spana igenom hela min lista. Ni hittar mig på @felicia.m.m, men jag är tyvärr svintråkig att följa. 

Det är dock stor nerd-alert på mina följningar. Förutom oändliga konton med Harry Potter-fan art hittar ni också hundar som lär sig kommunicera med ljudsignaler, snygga killar med krukväxter (NSFW!), säkert tre överviktiga katter och deras bantningsresa osv. etc. m.m.. Jag har gjort mina 10 000 timmar på insta och är proffs på vad du bör följa för ett lugnare och gladare psyke. Varsågod!