fbpx
Foto: Jonathan Perlmann

VIDEOPREMIÄR:
SVEA – All My Exes

Vad vore första dagen i julmånaden utan en exklusiv premiär? Imorgon släpper SVEA den sista i en serie textvideor till spåren från hennes senaste EP Pity Party – men vi på KULT har fått äran att redan idag ge er en förhandstitt på videon, som denna vecka tillhör singeln All My Exes.

All My Exes är en gitarrdriven poplåt om att lära sig av sina misstag, för att senare kunna gå vidare och hitta den rätta. Det är avslappnat, fräscht och förfestigt (om ni nu kommer ihåg hur det kändes), med en refräng som sätter sig lika väl på hjärnhinnan som just ett alldeles för färskt ex. Så vad väntar ni på? Kika på textvideon nedan!Vi har även fått möjligheten att utbyta några ord med SVEA i samband med premiären!

Hur kom låten All My Exes till?
All My Exes skrevs i grunden av ett engelskt pojkband som heter New Rules som skickade den till mig. Redan vid en första lyssning så blev jag förälskad i den, så samma dag gick jag in i studion tillsammans med min producent Anton [Hård Af Segerstad] och skrev om den samt spelade in. Den var skriven från deras perspektiv först, så därför ändrade vi lite text samt melodier för att den skulle bli ”min”!

Vad handlar låtarna på EP:n om generellt?
– Jag har sedan början av min karriär släppt många låtar om självständighet och att älska sig själv, men Pity Party är andra sidan av historian. Där jag är mycket mer ärlig och personlig i mina texter. Som lyssnare får man följa med på min resa när jag varit ung, destruktiv och hänsynslös.

Du har kört ett oerhört snyggt koncept på textvideorna till låtarna på Pity Party, vad var tanken bakom det?
– Jag ville ha en röd tråd, eftersom hela EP:n i sig är väldigt konceptuell. Samtidigt har hela mitt mål med det visuella varit att det ska vara så äkta och intimt som möjligt, så det kändes väldigt fint att bara stå och sjunga rakt upp och ner i en tagning och sjunga med.

Vilken musik lyssnar du på själv, och är det något som färgar hur All My Exes eller resten av EP:n låter?
– Jag har alltid lyssnat väldigt mycket på R&B. Så jag tror definitivt att jag influeras mycket av det. Sen såklart pop i stora drag, jag älskar musik som får mig att inte kunna sitta still!

Hur ser tiden framöver ut för dig? Några planer för det nya året?
– Jag kommer fortsätta skriva ny musik och släppa massor. Jag känner verkligen hur detta år har stärkt mitt band med mina fans och jag hoppas såklart att jag snart får komma ut och spela igen. Men tills dess kommer jag dyka ner i studion och fortsätta skriva tills jag inte har något mer att säga.

/

VIDEOPREMIÄR: SVEA – All My Exes