fbpx
Foto: Matilda Aistre

VIDEOPREMIÄR: Numb – Majorelle Blue

Malmöbaserade Majorelle Blue charmade hela Sveriges indiescen när de förra året släppte sin andra EP Nostalgia Porn. Nu, nästan ett år senare, har plattan även fått sig en musikvideo, som vi på KULT är mer än stolta att stå för premiären för.

Det är den eminenta låten och okrönta singeln Numb som filmatiserats med en musikvideo regisserad av Adam Nero och Noreena McCleave. Och för att göra Nostalgia Porn lite mer nostalgiskt har bandet även samarbetat med nostalgimästaren tillika kultförklarade Youtubern Rosa Mannen, som bland annat helt ochockerande rippat hela musikvideon från ett VHS-band med Allsång på Skansen från 1996.

Musikvideon till Numb släpps imorgon på Rosa Mannens YouTube-kanal (så länge kanalen inte stängs ner igen), men redan idag kan man tjuvkika på videon, här på KULT.Vi har även tagit ett snack med Majorelle Blue inför släppet av deras första musikvideo och samarbetet med Rosa Mannen!

– En dag plingade det till i inboxen och då hade Rosa Mannen skrivit till oss typ: “Ville bara säga att ni är så jäääävla underbara”. Efter det frågade han oss om vi planerade att släppa en musikvideo. Vi hade inte en plan då, men vi höll kontakten sedan dess. Eftersom vi alla är stora fans av Rosa Mannen tog det dock ett tag för oss att fatta att det verkligen var DEN Rosa Mannen som skrev, säger bandet från varsin Zoom-skärm, och fortsätter:

– Han är väl framför allt nostalgi för oss. Och hela vår grej bygger mycket på nostalgi. Så det kändes bara dumt att inte ta chansen när vi fick den.

Videon har som på beställning en påtaglig, nostalgisk VHS-känsla och ska enligt bandet skildra känslan av att känna sig kall, utfryst och avtrubbad. Något som blir tydligt i scener som när bandet står och fryser på ett hustak. Blått är det för övrigt också. Väldigt blått. Allt från blått hår, blåa instrument till blå sprit och blå pasta.

– Vi spelade in alla storyline-scener under en dag. Så det var en dag då vi alla hängde och hade skitkul, förutom Nellie, som vi i princip skulle mobba och som bara satt och var deppig i ett hörn. Ibland glömde vi också bort att hon satt där… det var en konstig dag, säger bandet och fortsätter:

– Vi ville ju på nått att man skulle känna den här kylan. Inte bara kylan på taket utan den mer sociala kylan, lite det låten handlar om. Vi tycker verkligen att de [regissörerna Adam Nero och Noreen McCleave] fångade det så jäkla bra.

Låten Numb beskrivs också av bandet som ett inofficiellt soundtrack till det gångna årets uppgivenhet, och var en av de första låtarna de skrev tillsammans och beskrivs som både en låt att springa och storböla framför en festivalscen till.

– Det är som vi brukar säga när vi spelar live “Nu kommer Numb. Den är skitbra!”. Jag tyckte det summerar det bra. Det är en låt som är skitfet. Både inspelad och att spela live.

/

VIDEOPREMIÄR: Numb – Majorelle Blue