Foto: Press

VIDEOPREMIÄR: Live at Landsort – Apotech

I samband med Apotechs senaste singelsläpp Someone New bjuder de nu på en medryckande live-spelning med tillhörande musikvideo. Och det är inte vilket live set som helst: Tittaren tas med till en militärbas-ö utanför Stockholm, där Emil Gustafson och Rasmus Flyckt under 24 minuter bjuder på ett set med både osläppta och släppta låtar, med inslag av genrer som house, pop och analog techno. Allt detta medan de befinner sig 44,5 meter över havet på Landsorts fyr i isande kyla.

”Självklart var det en logistisk mardröm, men slutresultatet gjorde allt hårt jobb värt det. På inspelningsdagen var det minus 6 grader ute och vi bar all vår utrustning från en liten hamn, över en massa kullar och hela vägen upp för en trång spiraltrappa till toppen av fyren.”

Den svenska duon som släppte sin första EP 2021, berättar att de hittar inspiration på många olika plan: Allt från artister som Four Tet, The Blaze eller Bicep rent musikaliskt, till youtubekanalen Cercle som födde idén till detta videoprojekt.

Med flera släpp att vänta under året och en dröm om att stå och giga på Ibiza nästa år, kan ni redan nu premiärkika på Apotechs live set innan alla andra här hos KULT Magasin! Videon släpps officiellt imorgon den 17:e maj.