fbpx
Foto: Press

VIDEOPREMIÄR:
jag trodde jag sov
Linus Hasselberg ft. Cornelia Jakobs

I fredags släppte Linus Hasselberg den vackra, atmosfäriska låten jag trodde jag sov. Tillsammans med Cornelia Jakobs skapar han en låt som osar av värme och frihet och som med sina poetiska inslag försätter lyssnaren i ett drömmigt tillstånd. Nu har vi äran att få förhandsvisa videon som ackompanjerar låten: en personlig, innerlig historia skildrad av fotografen Olof Grind.


Vi har i samband med premiären också passat på att ställa några frågor till Linus Hasselberg!

Vem är Linus Hasselberg, och vad är tanken bakom musiken?
– Jag vet inte riktigt. Jag är 28 år. På dagarna gör jag musik i min studio Röda Paradise i Stockholm. På kvällarna spelar jag kort med kompisar på nån bar eller ligger hemma och läser i Högdalen. Tanken är att göra bra musik och prata fint över den! Kanske sjunga en vacker dag.

Hur kom jag trodde jag sov till?
– Jag ville göra nån sorts barndomshyllning. Och tänkte att Cornelias röst skulle passa på refrängerna. Och det gjorde den ju också!

Vad vill du och Cornelia förmedla med låten?
– Vi märkte rätt snabbt när vi jobbade ihop att vi hade liknande erfarenheter med psykisk ohälsa och relationen till prestation. Så vi skrev om det helt enkelt. Vi försökte väl peppa varandra och intala oss själva att det är en jävligt bra grej att vara känslig. 

Hur uppstod videon?
– Jag spelade upp låten för min lillasyster och hon började dansa helt ohämmat till den direkt. Det såg redan ut som en video tyckte jag. Jag och Olof Grind pratade ihop oss, bestämde oss för att filma super8 för att få den där nostalgiska känslan, sen plockade vi ihop min syrras käpphästar och drog till en strand och lekte fram videon!


Titta på videon till jag trodde jag sov nedan!

VIDEOPREMIÄR: jag trodde jag sov – Linus Hasselberg ft. Cornelia Jakobs