fbpx
Foton: Donna Lee

VIDEOPREMIÄR:
Ease the Pain – SENNIE

Göteborgsbaserade artisten SENNIE har än så länge bara två släppta låtar, men är redan ett karaktäristiskt sound på spåren. Med mörka, utforskande produktioner och ärligt textförfattande fångar hon lysnaren samtidigt som hon tillför något nytt till Göteborgsscenen.

Imorgon släpper SENNIE videon till sin senaste singel Ease the Pain. Redan nu kan du tjuvtitta på den nya videon som är regisserad, producerad och redigerad av Hanna Fransson och Donna Lee här på KULT!


Vi har också passat på att ställa några frågor till SENNIE om låten och videon!


Hur kom Ease the Pain till? 
Jag skrev faktiskt låten för 4 år sedan. Det började med att jag satt i studion och lekte med min favoritsynt Yamaha CS-40m. Sedan hittade jag ett ljud som jag fastade vid. När jag väl fäster mig vid ett ljud brukar det oftast komma melodier till mig naturligt. Jag hade under en längre tid funderat på hur människor har tendensen att bygga upp en fasad av styrka genom att agera känslokallt och obrytt, som inte har med styrka att göra. Jag har själv gjort detta i vissa situationer, men det resulterar oftast i att jag blir förvirrad och nedstämd. Det var grunden till texten bakom Ease the Pain. Jag producerade om den 2020 och tog nya sångtagningar, men resten har varit mer eller mindre likadant sedan demon från 2017. 

Berätta lite om videon! Hur gick processen till?
– Hanna skrev till mig när jag släppte Ease the Pain och frågade om jag ville göra en musikvideo tillsammans med henne och Donna. Jag tackade såklart ja då dom båda är sjukt duktiga. Sedan träffades vi på några möten och planerade vilken stil videon skulle vara såsom, färg, kläder, rekvisita och vilka som skulle vara med. Allt filmades på en och samma dag någon gång i oktober i Sandberg Productions studio. 

Vad är inspirationen och tanken bakom användningen av färg?
– Det var Hannas idé att vi skulle använda oss av färg. Meningen är att färgen ska representera känslor som man kan tänka sig dölja under sin fasad. Vi valde att måla med färgerna på mig för att  synliggöra de dolda känslorna, och på så sätt smutsa ner min fläckfria fasad. 

Vad står på musikschemat under 2021?
– Min plan är att få ut min EP innan sommaren, och sedan hade jag självklart velat spela live, men det känns lite svårt med tanke på situationen vi alla är i just nu. Just nu sitter mest och skriver mycket på ny musik och tester olika sound. Annars lyssnar på lite allt möjligt för att få inspiration. 

/

VIDEOPREMIÄR: Ease the Pain – SENNIE