fbpx
Foto: August Sandberg

VIDEOPREMIÄR:
Bobby Blaque – Inside Out

Göteborgsbaserade Bobby Blaque, vars internationella approach till hiphop placerar sig i den mer alternativa delen av Sveriges hiphopscen, har under året som gått släppt ett flertal starka singlar. Med en tydlig, visuell estetik och en stark, musikalisk utstrålning har han etablerat sig som en av Göteborgs mest spännande akter. Idag har KULT äran att premiärvisa videon till hans senaste singel Inside Out — en intensiv, surrealistisk historia.

Musikvideon till Inside Out är filmad av August Sandberg och klippt av Jonathan Schultz. Tjuvkolla på den nedan!


Självklart har vi också passat på att ställa några frågor till Bobby i samband med premiären!


Hur kom Inside Out till?
– Det hela började med att BillyBeast skickade mig beatet till låten, jag tog med beatet till studion och skruvade på högsta volym och försökte visualisera vad beatet fick mig att se och känna. Beatet i sig har sån mellow vibe men samtidigt en upp vibe, vilket fick mig att tänka på livet själv. Hur man dag för dag kämpar för sina drömmar, mot sina demoner, hur många gånger man stått där på kanten och bara vill hoppa. Hur allt kan make sense ena dagen för att nästa dag kännas helt surrealistiskt. Gick in i mig själv och började tänka på hur jag själv är funtad och brukar agera/reagera/känna i pressade situationer, min resa i branschen och genom livet var det som inspirerade låten, nyfikenheten, att hur hopplöst allt än känns, så vill jag fortfarande veta var jag eventuellt hamnar. Det är både en blessing och en curse. Man jagar en dröm där oddsen inte talar till din fördel men dom oddsen känns samtidigt som de bästa oddsen man någonsin haft.

Berätta lite om videon! Hur har den kreativa processen sett ut?
– Detta är lite kul faktiskt. Min manager och jag har länge diskuterat om att börja fokusera på visuals istället för att pusha så hårt via Spotify etc. Vi har gått igenom otaliga försök att få ihop feta visuals, det har varit en ständig struggle, haha! Lång historia kort så connectade han mig med August Sandberg som länge varit inne på att göra den typ av visuals jag själv velat göra. Vi improviserade ihop videon på mindre än 24h, men vi hade hela tiden en grund för vad och hur vi ville att det skulle utspela sig. Då låten i sig handlar om psykisk ohälsa, rädslan för att misslyckas och att känna sig out off touch with reality så bestämde vi oss för att skapa ett scenario där detta förhoppningsvis framgår tydligt. Vi drog lite inspiration från Artister som till exempel Scarlxrd. Vi ville få fram den där känslan av att man känner sig helt lost, man bara färdas framåt utan att tid och rum egentligen existerar. Så vi filmade alla scener där vi kunde få fram budskapet och min gode vän Jonathan Schultz klippte och la edit för att verkligen lyfta fram scenerna.

Foto: August Sandberg

Vad står på schemat för Bobby Blaque framöver?
– Tanken har hela tiden varit att få ihop mitt första lite större verk, EP eller album. Men samtidigt har vi även pratat mycket om att börja släppa musik mer frekvent då det har varit väldigt långa perioder mellan låtsläppen. Tanken är fortfarande att ge folk ett större projekt vilket vi jobbar på, men jag är sådan perfektionist och tar verkligen min tid med saker och ting så jag kan inte lova exakt när, endast att det är in the works! Men framåt så jobbar vi på ytterligare två musikvideos till två singlar som kommer om någon/några månader, där jag har två sjuka features som medverkar på vardera singel: 6dayz samt Njol. Så ni kommer se och höra en hel del från mig framöver men med största fokus på visuals. Vad gäller EP och album så kommer vi att announce det så fort vi clearat allt som vi behöver för att kunna dela med oss av ett DUNDER album.

/

VIDEOPREMIÄR: Bobby Blaque – Inside Out