fbpx
Foton: Tove Wall Dyrting

VIDEOPREMIÄR:
Afrancis – New Friend

Allt som den nybakade artisten Afrancis hittills rört vid sprudlar av kreativitet. I somras släppte hon sin debutsingel Lonely People tillsammans med en musikvideo, och i september kom hennes andra singel New Friend — en poplåt med en släng av R&B och en näve IDGAF-attityd. Idag har vi på KULT äran att stå för premiären av musikvideon till New Friend, som producerats av Afrancis och Tove Wall Dyrting. Vi bjuder också på en analog fotoserie av Tove Wall Dyrting som ackompanjerar videon.


Så här berättar Afrancis själv om låten:

– Det här är min andra musikvideo, och mitt andra projekt som jag gör ihop med en kvinnlig medskapare som jag inte känt sedan tidigare. Det är häftigt hur snabbt man kan klicka med någon och hur snabbt man kan känna sig bekväm med en kvinnlig främling. Det är också fantastiskt att det finns så många grymma kvinnor som skapar där ute! Vi måste våga söka upp varandra, samarbeta och ta för oss för att slå oss fria. 

Tjuvtitta på videon till New Friend nedan:


Francis berättar att musikvideon handlar om frihet, om att slå sig fri från något som känns fel, trångt påtvingat och normativt.

– Om man lyssnar på låten skulle man kunna tänka att den handlar om en kvinna som är trött på sin partner och vill lämna denne för någon ny. Men egentligen finns det absolut inget intresse av att hitta någon annan. Hon tänker inte bara göra slut med sitt ex, hon tänker göra slut med den bild som samhället har av henne och hennes ”kvinnlighet”. Vem är det som har bestämt att ”hon måste vilja leva med någon”? Vem är det som har bestämt att ”hon vill skaffa barn”? Vem är det som har bestämt att ”hon måste le” och vem är det som har bestämt hur ”hon borde se ut och vara”? Hon måste ingenting. Hon kan vara precis som hon är. Det enda hon behöver, är sig själv och livet. 


Tove Wall Dyrtings fotoserie till New Friend:

VIDEOPREMIÄR: Afrancis – New Friend