fbpx

Veckans bästa singlar: v. 7

Ibland känns det som att tiden står helt stilla. Har det inte varit februari i 5 veckor nu? Samtidigt så var det cirka igår som vi samlade ihop förra veckans nya singlar i en splitterny spellista. Därför känns det otroligt härligt att det redan är dags igen för en ännu mer splitterny spellista, med splitternya texter därtill! Nedan hittar du dem, och vill du gå direkt till lyssnandet har du listan här.


Blame – Pink Siifu & Fly Anakin

Förra året slog sig Pink Siifu och Fly Anakin samman och släppte albumet FlySiifu’s, ett snyggt kollage av hackiga jazzsamplingar och avslappnade flow. Nu släpper de den nya singeln Blame, som även den drar nytta av karaktäristiken som genomsyrade 2020 års platta.

Beatet utgörs av dova trummor och en samplad sång som loopar om och om igen. Pink Siifus och Fly Anakins rap smälter nästan samman med ljudbilden på ett sätt som påminner om strimmig belysning som försöker tränga sig fram i ett rökigt loungerum. Beatets repetitiva form och den avslappnade rappen gör att Blame nästan får en hypnotiserande effekt och det är svårt att inte känna sig totalt avkopplad själv.

Robin Andersson

Say it – ELISABETH

Den norska nykomlingen ELISABETH släppte igår sin andra singel Say it, en mer lättsam och dansant uppföljare till debutsingeln Strings som kom november förra året. På Say it får vi höra sångerskans svagt raspiga soulröst tillsammans med en förvrängd sångslinga som etsar sig fast i hjärnan likt kolor mellan tänderna (det är ju ändå helg). Detta tillsammans med härligt spännande popproduktion, som trots den moderna framtoningen förlitar sig på härligt funkiga beats och basslingor. ELISABETH ger bara ett sånt där klockrent intryck av att vara en ball jäkla tjej, och vem vill inte veta om och höra mer från en sådan?

Theo Hafström

Never Be The Same (Andrew VanWyngarden Mix) – Club Intl, Andrew VanWyngarden, Johnny Jewel, John Eatherly

Det New York-baserade kollektivet Club Intl, lett av John Eatherly och Chromatics-producenten Johnny Jewels och grundat efter att en nattklubb öppnat över deras studio, har tillsammans med MGMTs Andrew VanWyngarden skapat en otroligt drömmig och syntproppad popdänga. I mina ögon förtjänar både originalversionen av Never Be The Same och VanWyngardens mix en plats på denna spellista, men mixen är snäppet starkare. Medan originalet är klarare och har en mer dominant synt, har VanWyngarden istället maxat reverben och lagt till en elgitarr i stil med något man hade kunnat höra på My Bloody Valentines Loveless. Remixen är nästan euforisk och förmedlar den nutida popmusikens efterlängtade känsla – känslan av ett packat och mörkt dansgolv.

Oscar Johansson


Hela listan hittar ni här!

/

Veckans bästa singlar: v. 7