fbpx
Bild: Omslaget till "Trouble" av Troye Sivan & Jay Som

Veckans bästa singlar: v. 7

Varför dra ut på småsnacket när vi vet att sanningen är att ni egentligen bara vill ha lite ny musik att lyssna på? Läs om några av veckans bästa släpp nedan, och lyssna på hela listan här!


AMAZING Rex Orange County

Rex Orange County följer upp förra månadens singel KEEP IT UP med den romantiska AMAZING, ännu en trallvänlig och stråkfylld låt som artisten så passande släppte på alla hjärtans dag. I refrängen sjunger artisten “Don’t change a thing, you are amazing / I can’t believe you’ve come and saved me”. Inte särskilt poetiskt, men den halvslappa kärleksförklaringen gör det hela rätt gulligt. Det känns nästan improviserat, som att han plötsligt bara var tvungen att stanna upp och påminna denna person om hur fantastisk den är.

David Brignoli

NWA – Lucky Daye feat. Lil Durk

Lucky Daye har med varje singelsläpp bevisat att han är en av de hetaste R&B-artisterna just nu. Med det välproducerade beatet av D’Mile och hiphopkomplementet av Dayes favoritrappare Lil Durk sätter sångaren ribban ännu högre med NWA. Detta bubbliga spår återspeglar den attityd som titeln anspelar på (N***** With Attitude) och är ett uppfriskande tema för Daye att tackla. Där han vanligtvis briljerar i låtar om kärlek visar Daye med både musik och textförfattande att han är mer mångfacetterad än vad man bör tro.

Nardos Tekle

Follow Me Home – Rome Is Not A Town

Rome Is Not A Towns fjärde och sista singel från sitt kommande album är ett praktexempel på det bästa av två sorgsna men ack så underbara världar. På Follow Me Home kolliderar den deppiga amerikanska garagepunken och den kanske ännu deppigare göteborgspoppen. På ren svengelska sjungs det om ensamhet och desperationen av att slippa just det. Samtidigt sticker gitarrer i öronen på det där sköna och melankoliska sättet som får en att känna en total apati samtidigt som man vill vråla av sig varenda. jäkla. känsla.

Gustav Stjernkvist

Love Again – Alex Isley

Det hade varit synd om man inte talade om en älskvärd kärleksdänga under en vecka som denna. Alex Isley utforskar potentialen för en ny kärlek i Love Again, en oskyldig kärlek i sin mest enkla form. Den lätta basen och gitarren fylls ut med Isleys bakgrundssång som okomplicerat ger spåret en fylligare nyans. Budskapet är okonstlat och får lyssnaren att tänka på alla sina favorit kärlekshistorier. Ett perfekt soundtrack för livet mest ömma stunder helt enkelt.

Nardos Tekle

Jumpin’ Doss

Doss återvänder med ännu en dansgolvsdänga. Hennes senaste singel Jumpin’ anländer i perfekt tid till att de svenska klubbarna öppnat upp. Låtens högljudda vokal-sample hoppar från öra till öra och bygger upp mot ett fett dropp. Istället för att följa upp med en trallvänlig melodi eller liknande så skruvar Doss upp basen och pratsjunger “Catch me when you’re ready / I don’t wanna wait” på det torraste och mest obrydda sättet möjligt. Hon fortsätter “What’s the move? / Think somebody knows a place / Don’t know where we’re going / But I’m on the, on the way”. Den nonchalanta och coola sången tillsammans med det pulshöjande beatet får en verkligen på danshumör.

David Brignoli

Love’s Train – Silk Sonic

Det är en självklarhet att den förförande duon Silk Sonic ska släppa en låt under alla hjärtans dag. I detta fall blev det en cover av Con Funk Shuns Love’s Train, en av både Bruno Mars och Anderson .Paaks favoritlåtar. Spåret tog inspiration från när två av Con Funk Shuns medlemmar blev förälskade i samma person, något som översattes till den trånade lyriken och utropen efter kärlek: “If you are that special lover (woo) / And love keeps you tied to another / That’s the way it goes on love’s train”. Trots att Silk Sonics cover inte överspeglar originalet kan de ändå tillsammans med producenten D’Mile tillföra sitt eget sound ihop med härliga soulelement.

Nardos Tekle


Hela listan hittar ni här!

/

Veckans bästa singlar: v. 7