fbpx

Veckans bästa singlar: v. 6

Nej, om ni letar efter såna singlar till Alla hjärtans dag får ni börja leta någon annanstans. Men varför inte ha lite ny musik i lurarna under tiden? Nedan hittar ni texter om några av de bästa låtarna från veckan som gått, resten hittar ni i listan här!


Dino’s – Gordi & Alex Lahey

Det må vara så att både Alex Lahey och Gordi kommer från Down Under, men det är ”the city of music”, Nashville, eller mer specifikt baren Dino’s, som är inspirationskällan när artisterna gått ihop för att spela in låten med samma namn.

Denna indiepoplåt tar oss på en romantiserande resa genom östra Nashville, som framför allt fokuserar på den karismatiska delen av lokalbefolkningen som tidigt på dagen driver omkring mellan barer som Dino’s. Men framför allt är låten en kärlekslåt – kanske om att se det fina i det fula, men specifikt en hyllning till den personen man driver runt bland stadens sunkbarer med. Som på beställning till Alla hjärtans dag.

Gustav Stjernkvist

Bildresultat för mardröm anton nessvi

Mardröm Anton Nessvi

Pop på svenska är kanske hetare än någonsin, och det kan vara svårt att navigera bland sjoket av nya svenska popartister. Men en som är värd att hålla ögonen på är Linköpingsartisten Anton Nessvi. På den nya singeln Mardröm sjunger han “även om vi var en mardröm, var drömmen med dig”, och fångar det hopplösa ältandet av en relation fruktansvärt väl. 

Tillsammans med en drömmigt svävande elektronisk produktion blir Mardröm solstrålarna i den isande kylan, den svala brisen i högsommarvärmen, en frigörelse från vilket nuvarande tillstånd man än befinner sig i.

Theo Hafström

We’re Good Dua Lipa

Det är nog inte många som skulle säga att de haft ett bra år 2020, men om någon har rätt att påstå detta så är det Dua Lipa. Tack vare succén med Future Nostalgia är hon idag en av världens största artister, och den tillsammans med The Weeknd som injicerade 80-talet i det nya decenniet. Nu är hon tillbaka med The Moonlight Edition av albumet, och med We’re Good som första singel.

Även om detta är ett steg tillbaka (eller framåt?) till den nutida popen finns de nostalgiska influenserna kvar, delvis i den gitarrkompade refrängen, men främst i paketeringen. För hur suggestivt gungande skön We’re Good än är, är det musikvideon som höjer låten till något ännu mer utöver det vanliga. Se den bara, jag ber er, och förundras av estetisk och konceptuell briljans. En låt och video som ger världen ytterligare ett skäl att älska stjärnan, och hjärnan, Dua Lipa.

Theo Hafström

CANCELLED – slowthai feat. Skepta

slowthais fjärde och sista singel inför nysläppta albumet TYRON kallar Northampton-rapparen in grimelegenden Skepta till en skrämmande och explosiv trapbanger. På CANCELLED levererar båda rapparna med klyftiga och skrytsamma verser om hur deras plats inom hiphopen är cementerad trots risken att bli ‘cancelled’. Låten skiner som bäst under slowthais och Skeptas korta verser med förvrängd bas och hög energi. På bara dem två första raderna av slowthais vers har han både lyckats häva ur sig “fuck the Oscars” och “Fuck the Grammys” och frossat över hur han uppträtt på “main stage in my boxers”, vilket är svårt att toppa inom kategorin kaxighet.

TYRON, uppföljaren till slowthais debutalbum Nothing Great About Britain släpptes den 12:e februari och inkluderar även dem tidigare singlarna nhs, MAZZA med A$AP Rocky och feel away med James Blake och Mount Kimbie.

Oscar Johansson


Hela listan hittar ni här!

/

Veckans bästa singlar: v. 6