fbpx
Bild: Omslaget till "Bless The Telephone" av serpentwithfeet

Veckans bästa singlar: v. 50

Så var det dags. Den sista veckans bästa singlar-artikeln för 2021 är här! Vi avrundar musikåret med att bjuda på ett litet julbord av veckans bästa releaser, allt för att hålla er sällskap under årets sista dagar. Lyssna på hela listan här och läs om våra favoriter nedan!


Quentin Tarantino RZA & Flatbush Zombies

Förra veckan släpptes Plug Addicts, ett mäktigt samarbete mellan RZA från Wu-Tang Clan och raptrion Flatbush Zombies. Den klockrena sammanstrålningen fortsätter ännu en gång med veckans hyllningssingel Quentin Tarantino.

Över ett cinematiskt och efterhängset beat med tunga trummor spottar de excentriska rapparna ur sig paranoida texter med referenser till Tarantinofilmer som Reservoir Dogs, Jackie Brown, Pulp Fiction och Kill Bill. Den som är bekant med Flatbush Zombies sedan innan har förmodligen känt av Wu-Tang Clans influens på trions musik, så när allt klaffar så väl som det gör här kan man inte annat än att nörda ur helt och hållet. Det här är ett samarbete man bara kan hoppas få höra mer av i framtiden.

Robin Andersson

Flowers – ILIRA

Schweiziska ILIRA bjussar på en klassisk piano- och stråkballad där hon kontemplerar över hur mycket hennes kärlek faktiskt håller henne kär. En glasklar stämma får en att ömka än mer för henne, och med svepande bakgrundssång påminner produktionen om Madison Beers repertoar. Musiken är drömmig och ILIRAs närvaro är sockersöt – men fördärvas av den bittra eftersmaken i hennes tvivlan.

Theo Hafström

Deer Island – Yot Club

Kvicka trummor och en taktfast bas inleder Yot Clubs senaste singel Deer Island där artisten fyller varje rytmiska tomrum med trallvänliga och simpla melodier. Sångrösten är en aningen dold bakom den gungiga instrumentalen, nästan som att mikrofonen var en bit ifrån sångaren när han spela in den. Det skapar en typ av distans i låten, sången känns både nära och långt ifrån vilket passar till den gåtfulla texten om den mystisk ön så kallad Deer Island.

David Brignoli


Hela listan hittar du här!

/

Veckans bästa singlar: v. 50