fbpx
Bild: Omslaget till "Haffmilch Holiday" av Decisive Pink

Veckans bästa singlar: v. 50

Så var det dags… Den sista Veckans bästa singlar-artikeln för 2022 är här, och faktiskt den sista någonsin. I princip varje vecka under KULTs (snart) tre levnadsår har vi skrivit, lyssnat och samlat våra allra bästa musiktips. Totalt har det landat i 144 artiklar och tusentals låtar på rotation i vår spellista. Nu tar vi farväl av detta kära koncept, men inga ledsna miner för det – nytt år bär i vanlig ordning med sig förändring, och vi kommer tillbaka med en ny tappning av vår musikbevakning i början av 2023! Med det sagt skänker vi lite extra uppmärksamhet till musiken som kommer att tonsätta de sista veckorna, dagarna och timmarna detta år. Djupdyk i några av veckans bästa släpp här nedan, eller hoppa direkt in i spellistan här.

Vi önskar alla våra musikälskande läsare en god jul och ett gott nytt år!


Cover art for Blue Light by ​jonatan leandoer96

Blue Light – jonatan leandoer96

Yung Leans sidoprojekt jonatan leandoer96 avslutar året med en ny låt, ackompanjerad av en typiskt ambitiös video och beskedet att ett nytt projekt betitlat Sugar World kommer i februari.

Blue Light ger 60-talsvibbar, något som passar Leandoers persona och musikaliska avstamp förvånansvärt bra. Låten tillsammans med videon ger samma klimaktiska känsla som Procul Harums A Whiter Shade of Pale som tonsätter betänketiden efter en djupt dramatisk händelse, eller den sena promenaden hem från en fest. Leandoer wailar i princip genom halva låten över ett trum- och pianodrivet beat med jazzinfluenser efter ett sångdrivet intro som inte kan beskrivas som annat än surrealistiskt, och i det även känslomässigt.

Charles Lundman

Haffmilch Holiday – Decisive Pink

Decisive Pink är ett nytt projekt som består av artisten Deradoorian från USA och Kate NV från Ryssland som båda individuellt har gjort karriärer inom experimentell pop. Exakt vad projektet kommer att utforska för ljud är fortfarande oklart men efter det första smakprovet är man definitivt nyfiken.

Kraftverk är en tydlig influens på Haffmilch Holiday som sprudlar av brusiga syntar och analoga trummor. Början är strukturerad med vers och refräng men i den senare halvan av låten blir saker ännu mer intressanta: blip-ljud som från ett tv-spel och ett oförståelig spoken word-segment tar plats samtidigt som de brusiga syntarna fortsätter att spraka på. Resultatet är udda men underhållande, och vem gillar inte en Kraftverk-throwback?

David Brignoli

WISH ME LUCK Wallows

Indietrion Wallows har skrotat sina gulliga melodier i utbyte mot tunga och fylliga gitarrer på deras senaste singel WISH ME LUCK. “Grabbar, våran senaste singel borde låta mer som my bloody valentine” kan jag tänka mig att jargongen gick under skapandet. Influensen från shoegaze-legenderna är tydlig men uppfriskande att höra. Wallows har aldrig låtit så rockiga och som lyssnare hoppas man verkligen att detta är något som bandet kommer att fortsätta utforska i framtiden.

David Brignoli


Hela listan hittar du här!

/

Veckans bästa singlar: v. 50