fbpx
Bild: Omslaget till "B-side" av Khruangbin och Leon Bridges

Veckans bästa singlar: v. 49

Likt Nobel ärar vi självklart de som äras bör för mänsklighetens framsteg. Skillnaden är bara att vi gör det med musik. Varje vecka. Vilka äras denna vecka mån tro? Ta reda på det här, och läs vilka låtar som vi valt att prisa något extra nedan!


Spela tuff – Babian

Babian har spelat tuffa allt för länge nu och det har kanske blivit dags för en lugn låt? Nej, kanske inte ändå. Eftersom Lundabandets nya singel, Spela tuff, visar bandet från sin bästa sida när de blandar existentiell tematik med ren humor till ett rock’n’roll-komp. Sveriges kanske mest akademiska rockband ställer med en klackspark återigen frågorna vi inte vågar få ett svar på, när de fortsätter sin singelkavalkad med denna självkritiska, skånska ösdänga.

Gustav Stjernkvist

GROWING UP IS ____ – Ruel

Australiska poplöftet Ruel reflekterar över att åldrande är insikten om att man aldrig igen kommer korsa vägar med människorna som någon gång betytt som allra mest. Stadiga trummor, pulserande bas och drömmiga gitarrer tillsammans med Ruels säreget poprockiga röst gör singeln till en härligt nostalgisk låt som gjord för att lyssna på i bilen med öppna rutor i alldeles för hög hastighet när vädret tillåter förstås.

Theo Hafström


Hela listan hittar du här!

/

Veckans bästa singlar: v. 49