fbpx
Bild: Omslaget till "Player Of Games" av Grimes

Veckans bästa singlar: v. 48

Vi kan härmed utlova en lista fylld med musik utan ett enda spår av julanknytningar. Låter inte det för bra för att vara sant? Jo, men det är det. Nedan har vi skrivit om några av veckans favoriter, resten hittar ni i listan här!


I Hate U – SZA

SZA är för närvarande ett mysterium. Efter att hon släppt två singlar i slutet på förra året, däribland Good Days, har det varit knäpptyst om R&B-sångerskan (förutom gästandet på superhiten Kiss Me More såklart). En annan låt som av fansen kom att kallas Shirt trendade på sociala medier i början av året, men trots fortsatt teasande verkar inte SZA ha för avsikt att släppa den. Inte nu i alla fall.

Lagom till det nya året spreds istället en annan SZA-låt som redan funnits på SoundCloud, men denna väljer SZA nu att släppa officiellt. I Hate U är passiv-aggressivitet tonsatt. Låten är avslappnad och lekfull med en charmigt osmidig syntslinga – samtidigt som SZA ofiltrerat avreagerar sig efter ett uppbrott.

Theo Hafström

Mellan dej och mej – Tiger

I takt med den fallande snön och det kalla decembervädret skänker indietrion Tiger lite välbehövlig värme med sin somriga singel Mellan dej och mej. Den sockersöta musiken bestående av luftiga syntar och milda gitarrer tonsätter den tvetydiga nostalgin som Daniella Binyamin sjunger om.

Texten beskriver idylliska dagar ute på landet som fördärvas av den eventuella hemfärden “Sista dagen på landet / Som jag önskar vi kunde stannat / För det känns som nått har hänt / Mellan dej och mej”. Musiken fortsätter att byggas på med gitarrsolon och glittriga syntar tills att låten hastigt saktar ner och tonar ut till tystnad – och på samma sätt som sommaren plötsligt är över, är låten likaså.

David Brignoli

All Things Fade – Kids On A Crime Spree

Trots att Stockholmsbandet Kids On A Crime Spree släppt musik i ganska exakt tio år och funnits som band i nästan 20, har de aldrig riktigt uppmärksammats på hemmaplan – något vi faktiskt måste få se en ändring på! All Things Fade, heter bandets nya singel och är ett tydligt bevis på varför vi behöver höra mer av dessa. En låt som kanske bäst kan beskrivas som en reverbfylld, 80-talsinspirerad indiedänga som kan få vem som helst att överträda hastighetsgränser om lyssnad på i ett motordrivet fordon.

Gustav Stjernkvist


Hela listan hittar ni här!

/

Veckans bästa singlar: v. 48