fbpx

Veckans bästa singlar: v. 46

Vi vet varför du är här. För veckans bästa singlar såklart. Kan vi bekräfta att vi lyckats samla ihop de allra bästa släppen från musikvärldens alla hörn? Givetvis. Så här har ni dem! Nedan kan ni läsa om några av favoriterna, resten hittar ni i listan här!


In Love But Out Of Sight – Boy Omega feat. Makthaverskan

Det har gått fem år sedan vi senast hörde någonting från Göteborgsbaserade Martin Henrik Hasselgren, alias Boy Omega. Men nu börjar det åter igen hända saker. Och inte små saker heller. In Love But Out of Sight är inte bara ett typexempel på Boy Omegas fantastiska tradition att kombinera trummaskin och syntar med akustiska instrument och ljudeffekter från retro datorspel. Kanske mest noterbart är dock samarbetet med Makthaverskans egna Maja Milner, vars duett lyfter låten från lo-fi sovrumssynt till ett typexempel på hur svensk alternativ musik låter och ska låta.

Gustav Stjernkvist

Split NIKI, 88rising

NIKI tonsätter känslor av hemlängtan och saknad på den trånande balladen Split, som släppts i ett samarbete med skivbolaget 88rising inför deras uppkommande samlingsalbum Head in the Clouds III. Låten dansar långsamt fram med skimrande stråkar, vackra harmonier och en fyllig bas. Mellan den ljuva musiken sjunger NIKI ”Christmas is coming, I miss my mama / Well, least I got my daddy, but he’s in Jakarta” innan saknaden blir värre – ”Kinda wish I knew what I meant when I’d say I miss home”. Kluven mellan två städer och med en längtan så disträ kryper tomheten fram, något som Split perfekt gestaltar.

David Brignoli

All Being Fine – King Hannah

Liverpoolduon King Hannah fortsätter att rulla ut singlar inför deras debutalbum. För ett tag sen var det A Well-Made Woman och denna vecka är det den bluesiga All Being Fine. Likt den första singeln har denna ett mäktigt, atmosfäriskt djup som kryper sig in under huden. Den distade elgitarren skär fram genom det mörka, rökfyllda ljudrummet likt en kniv. Hannah Merricks sång rör sig förföriskt över de handfasta och bestämda trummorna. Det är lätt att svepas med och hypnotiseras av All Being Fine och gåshuden kommer när elgitarren växt sig så pass kraftig att den börjar tjuta – likt en psykedelisk och ominös version av Försvarsmaktens Hesa Fredrik.

King Hannahs debutplatta släpps den 25:e februari, vilket känns otroligt långt bort med tanke på hur mäktigt stämningsfulla dessa låtar är. Förväntningarna växer och det ska bli väldigt intressant att höra vad duon har kokat ihop.

Robin Andersson


Hela listan hittar ni här!

/

Veckans bästa singlar: v. 46