fbpx
Bild: Omslaget till "Bad Man (Smooth Criminal)" av Polo G

Veckans bästa singlar: v. 45

Det märks att musikbranschen är inne på årets slutspurt, för 30:e november tar ju ändå musikåret inofficiellt slut. Låt oss njuta av de resterande dagarna med mängder av ny och fräsch musik ämnad att ta dig igenom julens musikaliska mörker. Lyssna igenom den fantastiska samling av musik som släppts under veckan här, och läs om några av låtarna nedan!


Bild

LA FAMA – ROSALÍA feat. The Weeknd

Allt som ROSALÍA rör vid skimrar, likt glittret som snortas i musikvideon och diamanterna som blänker i champagneglasen. Detsamma kan kanske inte säga om The Weeknd, som utgör låtens feature, men hans smörlena spanska vokaler gifter sig perfekt med ROSALÍAs i denna elektropoppiga bachata-banger.

Det är dramatiskt, storslaget och snyggt. Medan texten beskriver kändisskapet som en opålitlig älskarinna, snurrar ROSALÍA runt i musikvideon som en personifikation av kändiskapet, lindar publiken och The Weeknd runt lillfingret, ler förföriskt och självsäkert, för att mot slutet sticka en skimrande kniv i en suktande The Weeknd. Videokonceptet är fruktansvärt snyggt, men även med ögonen slutna är LA FAMA hypnotiserande, beroendeframkallande och fängslande – som kändisskapet självt, av låten att anta.

Daria Spitza

Jupiter – Jenny Hval

Norska Jenny Hval tar oss med på en, vad hon själv kallar, postapokalyptisk road trip och ger sin alldeles egna take på existentiell ensamhet i den nya singeln Jupiter. Ett nästan åtta minuter långt opus där Jenny Hval långsamt vaggar lyssnaren till en bakgrund av vackra atmosfäriska syntar och bongotrummor. Det finns mycket att säga om Jupiter, men det finns nog ännu mer att upptäcka. Med det sagt vore nog det rimligaste att lämna låten till en nyfiken lyssnare att plocka upp. Luta er tillbaka och njut.

Gustav Stjernkvist

Here – Shallou

Ambient-artisten Shallou gör sig redo för sin kommande EP, och ger en försmak med hypnotiska Here. En throwback till när tropical house dominerade världen, men samtidigt ett hisnande vackert bokslut av en era. Det är stilrent och repetitivt, men som en kontrast till alla onödigt knasiga melodislingor som plågade somrarna 2016-17 följer denna melodi four on the floor-beatet och målar upp en ljudbild lika vacker, tydlig och minimalistisk som omslaget.

Theo Hafström


Hela listan hittar du här!

/

Veckans bästa singlar: v. 45