fbpx
Bild: Omslaget till "Om oss" av KLASS II

Veckans bästa singlar: v. 45

Vilken musik har präglat veckan som gått? Det hjälper vi till att reda ut här och nu – med ett lass av veckans bästa singlar! Trots det stundande höstmörkret står musikvärlden inte stilla, och det har levererats många intressanta släpp från alla musikens hörn. Här hittar du releaserna du inte vill missa från de senaste dagarna, lyssna och njut!


All About You BLENDA

Popartisten BLENDA är tillbaka med singeln All About You efter en paus. Låten lyfter en invecklad relation mellan artisten och hennes mamma, ett förhållande som tyngs av deras många olikheter och bristande kommunikation. Efter att sångerskan fått barn kände hon att det var dags att diskutera sina demoner för att förhoppningsvis kunna växa av dem. 

Singeln är bas-framåt och fylls främst av BLENDAs röst vilket lyfter narrativet väl. Det finns en komplexitet i produktionen trots dess enkelhet vilket kompletterar textförfattandet. Med All About You i hörlurarna är lyssnaren redo att konfrontera sina mest ostabila umgängen.  

Nardos Tekle

Cover art for Carbon Dioxide by Fever Ray

Carbon Dioxide – Fever Ray

Så sent som igår, fredag, annonserade Karin Dreijer, alias Fever Ray sitt första album på fem år. En av Sveriges ledande och mystiska figurer inom elektronisk musik har fötts på nytt ur pandemibubblan, och med låten Carbon Dioxide fullkomligt demolerat porten till vad som komma skall. Det kommande albumet Radical Romantics är till stor del producerat av hens bror Olof Dreijer, tillika andra halvan av duon The Knife (vilket i sig är VÄLDIGT stort). På Carbon Dioxide hör vi dock istället ett samarbete med den brittiske producenten Vessel. Ett samarbete som mynnar ut i en vemodig, elektronisk, och bubblande kärleksförklaring som på något mystiskt sätt hypnotiserar en till att fullkomligt tappa allt på närmaste dansgolv – något som bara Fever Ray lyckas med.

Gustav Stjernkvist

Firebabe Stormzy

Om några veckor släpper Stormzy sitt album This is What I Mean och fans väntar ivrigt. Som den välkalkylerade mannen han är, släppte han denna vecka sin andra singel Firebabe som smakprov. Lyssnaren möts av en rå och melankolisk kärlekslåt där vi vaggas in av fiol och piano. Vi får höra stämmor från Sampha, Debbie Ehirim och Jacob Collier vilket förstärker den redan romantiska andan. “My miracle / My happy place / My heart and soul / Forever yours”. Om denna singel inte är den ultimata Cuffing Season-hymnen så vet jag inte vad. 

Nardos Tekle


Hela listan hittar du här!

/

Veckans bästa singlar: v. 45