fbpx

Veckans bästa singlar: v. 44

Vilken musikvecka det har varit! ABBA har gjort en comeback, Rosalía har hintat om nytt material och Kanye West har i vanligt ordning skapat kontroverser. Och nu är det dags för den traditionsenliga samlingen av veckans bästa singelsläpp – vi har samlat det bästa av det bästa från musikvärldens ständigt snurrande hjul. Nedan skriver vi om några favoriter och hela listan med veckans bästa singelreleaser kan du hitta här!


bad 4real – Zikai

Vemod genomsyrar Zikais senaste släpp bad 4real. Över ekande sång och en melodi reflekterar sångerskan om ett förflutet förhållande och ifrågasätter sin skuldlöshet i de handlingar som ledde till relationens upphörande. Produktionen består nästan enbart av ett mjukt pianokomp, vilket för all fokus på Zikais soulfulla, lena stämma. Med bad 4real bekräftar hon sin titel som Sveriges nästa R&B-löfte.

Zejneb Rauf

On the Floor – Swim Deep feat. Phoebe Green

Swim Deep återvänder efter två år av pandemitystnad med ett nästan självklart samarbete med Manchester-artisten Phoebe Green. On the Floor, en låt som bandets sångare, Austin Williams, ironiskt nog beskrev i en intervju med NME som en fake-poplåt som egentligen inte var menad för bandet, lyckas nu motbevisa sin egen skapare. Låten är precis så drömmig som man kan förvänta sig av Swim Deep. Men trots allt (för att tala klarspråk) flum, har den ändå en tydlig riktning den strävar efter och när refrängen kommer vet man exakt vad det är.

Gustav Stjernkvist

Flowers (Say My Name) – ArrDee

Hiphopens subgenre drill har på den senaste tiden exploderat något rejält, både i Sverige och i övriga världen. En av Englands stora löften är 19-åriga ArrDee som förutom en feature på TikTok-hiten Body hade en hit på hemmplan med Oliver Twist. Nu breddar han soundet och samplar Sweet Female Attitudes garage-klassiker Flowers och Destiny’s Childs Say My Name. Rörigt? Inte alls. Arrdee kombinerar låtarnas ikoniska refränger och skapar något eget, samtidigt som hans rap står i centrum. Det är nog bara en tidsfråga innan även denna genre får sitt mainstream-rampljus, och ArrDee gör den väntan garanterat lite kortare.

Theo Hafström

Bild

Good Love – Tamera feat. Tay Iwar

Londonbaserade Tamera ger oss välbehövligt värmande rytmer en kall novemberhelg som denna. Över en afrobeat-produktion pyntad med en vackert loopad harpa och latin-gitarrer sjunger Tamera med en omänskligt len stämma som påminner om Kehlanis. Nigerianska alté-artisten Tay Iwar träder sömlöst in i låten och ger Good Love den kemi som Tamera bygger upp för. Man kan alltid drömma om en solnedgång långt långt borta, men Good Love gör det något lättare.

Theo Hafström


Hela listan hittar du här!

/

Veckans bästa singlar: v. 44