fbpx
Bild: Omslaget till "Hard To Be Human" av Anso Seabra

Veckans bästa singlar: v. 44

Den senaste musikveckan har bjudit på många godbitar, och vi har i vanlig ordning plockat ihop det bästa med något för alla. Kanske letar du efter nya drömska melodier, kanske efter en självförtroende-boost, kanske efter energiska beats. Oavsett vad så kan du väntas hitta allt detta bland veckans bästa singlar,  i spellistan som är fullspäckad med ny musik och här nedan där vi har skrivit några rader om ett axplock av de bangers du kan vänta dig! 


Big Pussy – BROCKHAMPTON

Är detta andra eller tredje gången BROCKHAMPTON säger sig avsluta karriären och släppa en sista skiva? Jag har tappat räkningen.

Oavsett om detta faktiskt blir gången de gör det är utrullningen av det sista projektet äntligen igång, med Youtubeklipp släppta som teasers, och nu en singel: Big Pussy. Och det är en banger! Med en boom bap-ryggrad spottas det frenetiskt över det sample-tunga beatet, med både beatswitches och en intressant utveckling för pojkbandet utan att behöva gå in på alltför experimentellt territorium som på sista skivan ROADRUNNER. Låtens dryga två minuter är så fullpackade av både fet energi inför kommande skivan och fet nostalgi till Saturation-trilogin att det enda som går att säga är: lyssna på den.

Charles Lundman

Misty Vasas flora och fauna

Man behöver bara lyssna några få sekunder på den nya singeln Misty av Vasas flora och fauna för att bli obeskrivligt varm om hjärtat. Misty låter som en tvättäkta dansbandsklassiker som fått en mer glänsande indiepop-produktion. Låtens milda syntar omfamnar Mattias Björkas sång som en varm filt samtidigt som trummorna svänger i en gungande fart. 

Även om musiken känns go och glad så är bandets texter ingjutna med en bitter melankoli som tar skepnad ur bandets tragikomiska humor. Trots det dystra och ångestladdade textuella innehållet så upplevs deras musik som motsatsen. Speciellt deras idylliska melodier, som gör en så avslappnad och lugn att de lika gärna hade kunnat säljas som receptfritt ångestdämpande i varje apotek.

David Brignoli

God is A Circle – Yves Tumor

Banbrytande Yves Tumor återvänder denna vecka med ett uppfriskat manér och en ny låt. God Is A Circle fortsätter precis där sista EP:n The Asymptotical World EP lämnade av, om något poppigare: Yves sång får ta plats över ett Strokes:igt beat som långsamt trappas upp under låtens gång, över en pumpande basgång och bitande låtrader som ”Flawless lover / Delicate mistress / Adore being your little girl / Maybe I made it all up in my head”. Troligtvis fortsätter den mystiska Yves leda trender med släpp som detta.

Charles Lundman


Hela listan hittar du här!

/

Veckans bästa singlar: v. 44