fbpx
Bild: Omslaget till "Flower in the Dark" av Fiji Blue

Veckans bästa singlar: v. 42

Oktobermörkret börja krypa in under huden, kylan letar sig in mellan klädlagren. Så är hösten kommen, sitter med oss vid bordet, gör sig hemmastadd. Det är något särskilt med musiken under hösten; den skiftar färg i takt med omgivningen, tillåter nya dofter att sippra ut när tonerna beblandas med den första frosten.

Vi har i vanlig ordning samlat ihop ett gäng låtar från veckan som gått. Låtar som förhoppningsvis gör din höst lite snällare, mjukare, varmare. Kanske lite roligare, svettigare, snabbare. Ni hittar dem i spellistan här, och nedan har vi skrivit om två favoriter.


thinking bout you – amanda jerlov

Göteborgsdottern amanda jerlov bjuder på dansvänlig pop i sin tredje och senaste singel thinking bout you. Den dynamiska produktionen styrs av retroinspirerande element och oväntade melodiska vändningar. Inledningsvis hörs ett svävande syntmönster, som senare ersätts av en medryckande basslinga i refrängen, och tillsammans resulterar det i en helt magisk och oerhört svänging melodi. Som kontrast till det glättiga soundet framför Jerlov melankoliska textrader som genomsyras av saknad och nostalgi. Hon sjunger om en förfluten kärlek och ältar över beslutet att avsluta relationen; lösningen blir att temporärt ersätta ängsligheten med att svettas på ett dansgolv. Jerlov har tidigare beskrivits som en disko-diva, och thinking bout you blir en bekräftelse på att hon är titeln värd.

Zejneb Rauf

No promises – Bori

Veckans släpp svärmar med musik till dansgolvet, och den flerdimensionella artisten Boris senaste singel No promises är inget undantag. Låten bjuder på en friskt funkig och rörlig produktion som byggs upp med varje sekund för att sedan mynna ut i ett energifyllt, basdrivet spektakel. Mellan syntar, olika klingljud och styckad sång bildas ett färgsprakande och alternerande sound. Det strålande soundet kompletteras av låttexten där Bori sjunger om att lära sig från gamla misstag och hålla det man lovat. No promises kan lätt tyckas vara låten att fira in helgen med.

Zejneb Rauf


Hela listan hittar ni här!

/

Veckans bästa singlar: v. 42