fbpx
Bild: Omslaget till "Poland" av Lil Yachty

Veckans bästa singlar: v. 41

Välkomna in i musikens värld! Ännu en vecka har gått, en riktig höstig sådan dessutom. Det har släppts massa ny musik, och här hittar du de senaste releaserna som präglat veckan och som kanske ger dig ett soundtrack för den stundande helgen. Lyssna igenom vår spellista för att inte missa något och läs om några av våra favoritsläpp här nedan!


October Passed Me By – girl in red

girl in red är tillbaka med sin första singel sedan albumet if i could make it go quiet från förra året. Den 23-åriga norskan väljer att blicka tillbaka till hennes virala hit we fell in love in october för inspiration, och släpper nu en uppföljare. Omslaget med höstlöven och tjejen klätt i rött (möjligtvis den som låten handlar om) avslöjar kopplingen – fast på omslaget till uppföljaren October Passed Me By syns bara en tom lövhög. 

Låten är skriven och producerad med Aaron Dessner som är gitarrist i The National och producent åt artister som Taylor Swift och Bon Iver. Dessner hjälper girl in red att finslipa sitt sound utan att sträva för långt bort från den typen av sovrumspop hon är känd för. Även om girl in red mest verkar vilja snabbspola förbi oktober anländer October Passed Me By perfekt.

David Brignoli

Poland – Lil Yachty

Det finns hopp för mumble rap. Efter att en snippet från Lil Yachty läckte under veckan och blev viral på TikTok tog Yachty och Atlanta-baserade skivbolaget Quality Control tillfället i akt och rushade ut en halvfärdig låt med den nu micro-ikoniska hooken ”I took the wok to Poland” och en video av regissören Lyrical Lemonade.

Detta är dock precis vad mumble rap ska vara. Versen mumlad, hooken är fet och dränkt i vibrato-autotune, och det är catchy. Beatet är grymt. Låten är fet. Väldigt skönt att se en mini-återvändo för 10-talets mumble rap – och som någon i låtens Youtube-kommentarsfält påpekade är detta precis den lalliga, skojjiga Yachty vi vill höra, efter att han släppt en drös seriösa mixtapes med machopersona.

Charles Lundman

Girl – Men I Trust

Indiepopparna från Quebec ingjuter deras senaste singel Girl med en förtrollande sång på både engelska och franska, över en ljudbild som ständigt gränsar till skrämmande. Trion som består av Jessy Caron, Dragos Chiriac och Emmanuelle Proulx bidrar alla med sång på spåret, till ett magiskt resultat. Den långsamma sången, som flyter på i en konversationstakt påminner om Serge Gainsbourg sätt att sjunga – ett ord i taget, utan någon brådska. När bandet mot slutet av låten harmoniserar, faller allting på plats som tillsammans med den halv-läskiga musiken, lyckas gestalta de fina och otäcka vibbarna under denna halloween månad.

David Brignoli

Edging – Blink-182

Liveindustrin har skakats sista veckan av Blink-182:s återvändo. Grundaren och bassisten Mark Hoppus har välkomnats tillbaka in i bandet för andra gången, en världsturné är bokad och med 20-talets nostalgiska poppunk-renässans blir händelsen enkelt certifierad som en het potatis.

EDGING är singeln som bandet har valt att släppa för att teasa kommande skivan. Spåret är en polerad, radiovänlig popdänga med skarp produktion och emo-driven text som är fullspäckad av referenser till bandets återförening: ”They’ll be hangin’ me quick when I’m back from the dead / Get the rope, get the rope”. Första versen levereras av gitarristen Tom DeLonge och andra av Mark Hoppus, och superstjärnan Travis Barker trummar på i full galopp. Förhoppningsvis lyckas bandet låta lika polerade och tighta live. Let’s hit the road.

Charles Lundman


Hela listan hittar ni här!

/

Veckans bästa singlar: v. 41