fbpx
Bild: Omslaget till "girl girls girls" av FLETCHER

Veckans bästa singlar: v. 40

Känns hösten som ett ändlöst mörkt maraton? Lätta på stegen i vardagen med lite uppiggande fräsch musik! Nedan har vi skrivit om några av veckans energitillskott, resten hittar ni i listan här!


Metal Heart – Dave Gahan & Soulsavers

En av världens mest bastanta röster, Dave Gahan, återförenar samarbetet med brittisk/amerikanska produktionsduon Soulsavers, på singeln Metal Heart. Nå, hur mäktigt kan detta bli då?

Väldigt mäktigt.

Depeche Mode-sångaren Dave Gahan behöver inte någon vidare introduktion. Men att kombinera denna ikoniska stämma med Soulsavers blir någonting helt annat än klassisk syntpop. Det är Nashville-rock och det är gospel. Det är 70-tals-revival, med 80-talscatchiga texter och det är ett långsamt och smygande crescendo som du minst av allt vill ska ta slut, utan bara öka och öka och öka.

Gustav Stjernkvist

A Second to Midnight – Kylie Minogue & Years & Years

Den australiska discodrottningen Kylie Minogue är tillbaka med ännu en ny låt att dansa till under spegelbollen. Hennes nya singel A Second to Midnight är nostalgisk i form av genrens klassiska stråkar och kontemporär med sin stilrena produktion, tillsammans låter det som en blandning av det bästa från två tidsepoker. Brittiska artisten Years & Years faller perfekt in i låtens groove och lyckas komplettera sångerskan utmärkt i den trallvänliga refrängen.

“To shine like a light in the dark” sjunger Kylie och det är precis vad detta samarbete lyckas med, A Second to Midnight har en aura av glitter och konfettiregn som skiner starkare än månens skimmer i midnattstimma.

David Brignoli

Midnight Snacks Kelis

R&B-ikonen Kelis är tillbaka med sin första singel sedan 2014, och det med en härligt underlig tappning på genren. Kombinationen av den abstrakta flöjtar, studsiga syntar och ett beat som utgörs av ett bebisskratt gör Midnight Snacks till en underhållande upplevelse. Trots den excentriska blandningen av element knyter Kelis samman säcken med hennes sensuella huvudklang, och resulterar i en tryckande suggestiv comeback.

Theo Hafström


Hela listan hittar du här!

/

Veckans bästa singlar: v. 40