fbpx
Bild: Omslaget till "På Boulevarden" av Jonathan Johansson

Veckans bästa singlar: v. 4

Januari står nog längst ner på de flestas lista över favoritmånader. Säga vad man vill om isblandat snöslask, gråa himlar och tomma plånböcker – en otroligt musikmånad har det i alla fall varit. Denna sista lördag i januari har vi därför ännu en gång samlat ihop veckans bästa releaser för att ge dig lite D-vitamin i mörkret, lite ljus i tillvaron, en halsduk i värmen – ja, ni fattar.

Nog med klyschor, dags för musik! Nedan hittar ni några låtar som fångat vår uppmärksamhet lite extra i veckan, och här hittar ni hela spellistan med veckans bästa releaser.


Beg For You – Charli XCX feat. Rina Sawayama

Det är inte konstigt om du känner igen melodin från Beg For YouCharli XCX och Rina Sawayama lånat den från dansgolvsdängan Cry For You av September. Den senaste singeln från Charli XCXs kommande album Crash utstrålar brittisk Y2K med sitt simpla midtempobeat som passar både till klubben, loungen och alla radiostationer som kommer spela denna trallvänliga revival på repeat.

David Brignoli

Love Grows (Where My Rosemary Goes) – Sonny

Om du behöver ett endorfinpåslag under dessa gråa dygn kan det hjälpa med en gammal hederlig klassiker i ny tappning. Brittiska 22-åringen Sonny (alltså utan Cher) gör en klockren cover på Edison Lighthouses 70-talsklassiker Love Grows (Where My Rosemary Goes) – och det är någonting med Sonnys countryton i kombination med den fläckfria röstkontrollen som påminner om de bästa R&B-artisternas. Man blir lugn och glad liksom. Inte mer med det. Och vem tackar nej till att bli lugn och glad helt receptfritt? Inte borde du det i alla fall.

Theo Hafström

How Long – Tove Lo

10 år senare är det en annan Euphoria som är på allas läppar. Tove Los mörka pop är som gjord för serien, och lämpligt nog gör hon sitt återinträde till musikscenen i Euphorias dystopiska partyvärld. Tove Lo är en mästare av melodier – det bevisar hon direkt med den inledande, grova syntslingan som loopas snabbare och snabbare och sedan blir grunden för hela låten.

I refrängen frågar hon ”How long have you tried to end it / While I’m blaming myself to fix it?”, och smärtan i rösten känns klar och tydlig genom den glimmande suggestiva prodden.

Tove Lo har bekräftat att hennes femte album kommer senare i år.

Theo Hafström


Hela listan hittar ni här!

/

Veckans bästa singlar: v. 4