fbpx
Bild: Omslaget till "What Are You Hungry For?" av Paula Jivén

Veckans bästa singlar: v. 39

Så… Nu är allt som vanligt igen alltså? Detta är den första spellistan på ett och ett halvt år med musik som faktiskt kan infiltrera dansgolv redan samma dag. Ta tillfället i akt och titta igenom vår spellista med det absolut bästa från veckan som gått här, och läs om några av höjdpunkterna nedan.


Konkurrens – Nina Bring

En smärtande skildring av självkritik ger Nina Bring oss på den nya singeln Konkurrens. Över en pulserande och växande produktion sjunger Bring om att vara sin egna största konkurrent, med rader som träffar rakt i hjärtat: ”alla säger ’bäst att tävla mot sig själv’, men halkar efter / känns som att jag tappar täten”. Textförfattandet på Konkurrens står ironiskt nog i en klass för sig, och samtidigt får vi njuta av höstig svensk pop i sitt esse.

Theo Hafström

Bild

I Don’t Want to Talk – Wallows

I Don’t Want to Talk är den första singeln inför indiepopbandet Wallows efterlängtade andra album som förväntas släppas inom en snar framtid. Med en rivstart skjuter låten igång; kvicka trummor och en bultande bas tar täten innan sångaren Dylan Minnette sjunger om en relation som verkar rinna ut i sanden. Låten samlar på sig mer krut för varje minut och exploderar mot slutet i en svärm av kaotisk energi som tonsätts av galna trummor, melodiska gitarrer och en tokig harmonika.

I Don’t Want to Talk är soniskt intrasslad och fylld av energi med magisk produktion av Ariel Rechtshaid som har hjälpt modifiera bandets sovrumspop till något mer unikt och udda.

David Brignoli

Bild

Here Comes The Night – Agnes

Agnes nuvarande singelstreak är ganska svårslagen. Efter den dramatiska dunderdängan Fingers Crossed och tungröksmystiska 24 Hours är hon nu tillbaka med Here Comes The Night – och även om vi fortfarande befinner oss i discolandskapet ges vi prov på ett nytt sken i Agnes prisma.

Here Comes The Night är lugnare i tempot, men bibehåller intensiteten med hjälp av gitarrer som påminner om Eye of the Tiger och syntarna i samspel med nostalgiskt klingande pianon. För varje släpp övertygar Agnes mer och mer om att hon inte bara är vår tids discodrottning hon är ett nattväsen med nachofrisyr som försäkrar oss om att bättre tider äntligen är här.

Theo Hafström


Hela listan hittar du här!

/

Veckans bästa singlar: v. 39