fbpx
Bild: Omslaget till "I Can't Grow Up" av Tegan and Sara

Veckans bästa singlar: v. 39

Ny månad, ny musik! I takt med att löven ändrar färg och dagarna märkbart blir kortare och kallare, finns det även något fint över just denna årstid. Kanske hittar vi mer tid för andra saker och intryck, kanske i form av musik. Oktobers första Veckans singlar hittar du här, som guidar dig genom musikens värld! Gör tid, höj volymen och dyk in. Höjdpunkterna från veckan har vi även skrivit några rader om här nedan. Njut!


THAT GIRL – Bree Runway

Enligt Bree Runway själv blev hon uppmuntrad att fortsätta med musiken av självaste Michelle Obama. Bara där kan vi etablera att den tidigare första damen har betydligt bättre musiksmak än maken, baserat på de extremt tolererbara och marknadstestade spellistorna Barack alltid envisas med att dela på Twitter. THAT GIRL är en klubb-banger producerad av Easyfun från PC Music-stallet, och jag tänker rusa upp till DJ:s och kräva att de lägger till den i sina sets resten av 2022, och förmodligen hela 2023 också. Två sjukt kul minuter av hip house som tar på sig det ädla uppdraget att få rumpor att skaka, och lyckas med besked. Det är lätt att förstå varför Bree Runway redan har fått co-signs av Missy Elliott och Lady Gaga. 

Anton Ånell

new body rhumba (from the film White Noise) – LCD Soundsystem

Jaja, det är ändå bara en singel för en ny Baumbach-film. Osexigt, säger du. Håll flabben, säger jag. LCD Soundsystem kom ju tillbaka redan 2017. Men det gjorde de egentligen inte – american dream var inget mer än en blek skugga av 2000-talets i särklass bästa band. Men nu jävlar. new body rhumba är så klassiskt LCD som det blir: sju ljuva minuter som börjar med James Murphy pratsjungandes i löjlig falsett över ett smutsigt groove. Detta fortsätter i fem minuter, och påminner om North American Scum från Sound of Silver, 2000-talets i särklass bästa album. Sen når vi extas.

Klimaxet är inte riktigt på nivån av karriärhöjdpunkter som Dance Yrself Clean eller All My Friends, men vem fan kan begära det? Med LCD Soundsystem är det bara att leva på vad vi får, och när new body rhumba når bergstoppen känns de fortfarande som världens bästa band.

Anton Ånell

Better Thangs – Ciara & Summer Walker

Duon vi inte visste att vi behövde har förts samman på den drömmiga singeln Better Thangs. Ciara och Summer Walker har gått ihop och synkat i en bubblig R&B-dänga som uppmuntrar till dans och glädje. Artisterna manifesterar ett mantra i hopp om att uppfylla sina drömmar: “Better things, better things, all new everything”. I inledningen av en ny årstid känns det betryggande att lyssna på en låt som vill visualisera allt det goda som kan och kommer ske framför oss.

Nardos Tekle


Hela listan hittar du här!

/

Veckans bästa singlar: v. 39