fbpx
Bild: omslaget till "Valentine" av Snail Mail

Veckans bästa singlar: v. 37

Den här veckan har vi äntligen börjat se musiken förflyttas från högtalarna och hörlurarna till scenerna! Har ni njutit lika mycket av liveupplevelserna som vi har? Missa i så fall inte vår recension av Frida Hyvönen på Orionteatern, eller vår rapport om VMA-galan! Och nu när livegnistan åter tänts i våra hjärtan har vi såklart samlat en rad nya, fantastiska låtar som vi mer än gärna skulle vilja se framföras på en scen. Som tur är gör sig ju dock majoriteten av dessa låtar lika bra strömmandes ur valfri musikportal tillsammans med valfri lördagsaktivitet. Så: Skål! Sit back and enjoy!

Nedan har vi valt en favorit från veckan, och hela listan hittar du här.


Valentine Snail Mail

Någon som annonserade ett nytt album i veckan var amerikanska Lindsay Jordan, alias: Snail Mail. Inte nog med att hon annonserade uppföljaren till sin tokhyllade debut Lush. Hon släppte också titelspåret (samt en tillhörande splatter-musikvideo). 

Valentine är kanske allt man kan önska av titelspår, singel som släpps inför en skiva, och albumöppnare. Man kanske bäst kan beskriva den som ett tvåsidigt mynt där Jordans lågmälda sovrumsindie står för verserna men där refrängerna är något helt annat. Jag tror termen “käftsmäll från 00-talet” räcker för att beskriva dessa.

Gustav Stjernkvist


Hela listan med veckans bästa singelreleaser:

/

Veckans bästa singlar: v. 37