fbpx
Bild: Omslaget till "New Gold" av Gorillaz feat. Tame Impaal & Bootie Brown

Veckans bästa singlar: v. 35

För första gången detta år smyger sig höstkänslan på, och det märks att kvällarna blir mörkare och dagarna kallare. Men inte ska vi låta det påverka vår tillvaro för mycket! Istället kan man ju njuta av ny musik på högsta volym och låta veckans bästa singlar fylla en med bra energi och värme! Vi har som vanligt samlat det bästa från musikvärlden denna veckan i vår spellista, och även skrivit om några av släppen här nedan. Läs, lyssna och njut!


There’d Better Be A Mirrorball – Arctic Monkeys

Arctic Monkeys nya låt hoppas frontmannen Alex Turner på en ljusglimt, mitt i spillrorna av ett skärande hjärtekross. There’d Better Be A Mirrorball är första singeln inför det kommande albumet The Car som släpps den 31:a oktober, bandets första album sedan den mer absurda vändningen på Tranquility Base Hotel & Casino. Denna gång har de släppt lite på absurdismen, över solkyssta stråkar sjunger Turner “So do you wanna walk me to the car / I’m sure to have a heavy heart / So can we please be absolutely sure / That there’s a mirrorball for me?”. Turners röster svänger imponerande över den romantiska ljudbilden, speciellt mot slutet när han skiftar till en falsetto i den avslutande refrängen. Det återstår att se om detta sound kommer att genomsyra The Car. Oavsett om fans hoppas på en återgång till pop-ambitionerna på AM så visar den första singeln att detta sound passar bandet perfekt.

David Brignoli

ANXIETY – Boko Yout

I Boko Youts Spotify-biografi står det endast “The shape of grunge to come”. Med artistens andra officiella singel låter detta som en passande profetia. ANXIETY drar inspiration från UK garage kombinerat med tunga effektdränkta gitarrer i stil med modern indiepop à la King Krule. Över en dundrande trumloop sluddrar Boko sina rader – mot slutet i ett crescendo där den råa sångprestationen skapar en kontrast mot den statiska trumloopen: “I’ll be by your side, tonight, tonight” innan låtens slutliga drop. I samband med detta briljanta sound undrar man om trenden bland indieartister i Sveriges underground snabbt håller på att bli att sjunga på engelska, som Boko, Deki Alem och Raghd? Oavsett är det en stark singel från Boko.

Charles Lundman

I’m In Love With You – The 1975

The 1975 fortsätter att imponera med ännu en infektiös ny singel inför deras kommande album Being Funny in a Foreign Language, som anländer den 14:e oktober. I’m In Love With You lockar lyssnaren med den sockersöta gitarren som tillsammans med Matty Healys gulliga refräng utgör låtens ytliga, romantiska fasad. Det är enkelt att charmas av bandets trallvänliga melodier och refrängens kärleksförklaring, som kan få en att vid en första lyssning se låten som en gosig, dum poplåt om att vara nykär. Healy ingjuter dock verserna men en rejäl dos av hans brutala ärlighet. Han påminner sig själv: “Don’t fuck it, you muppet / It’s not that deep” och fortsätter att vela innan han brister ut i en till urgullig refräng.

David Brignoli


Hela listan hittar du här!

/

Veckans bästa singlar: v. 35