fbpx
Bild: Omslaget till "Flower In The Dark" av Maika Loubté

Veckans bästa singlar: v. 34

Utsikten utanför fönstret blir allt dystrare och dystrare, augusti är nästan över och sommaren 2021 är alldeles snart officiellt avslutad. Men, nu ska vi inte vara sådana! Är det något vi på KULT är starka förespråkare av, så är det ju musikens förmåga att sätta färg på den så kallade ”tillvaron”. Så även denna vecka har vi samlat ett gäng låtar för att pigga upp er (och oss själva!). Ni hittar hela listan här, och nedan har vi också skrivit om en favorit från veckan.


Gävle – Solen

Nej, Gävle, det vill säga Solens tredje singel sedan comebacken, är inte en sorgelåt till alla stadens källare som blev vattenfyllda häromveckan. Men en något vemodig sorgelåt kanske man ändå kan sammanfatta den som. Då två av bandmedlemmarna härstammar från denna kommun i Gästrikland, vill man gärna tro att det är en form av “blicka tillbaka på sin uppväxt och sitt liv” typ av låt. 

Men oavsett vad den handlar om, vilket kanske kan vara upp till lyssnaren själv, är det ännu ett solklart exempel på hur väl bandets nya stil klär dem. Med sina typ tusen verser och grund i akustisk gitarr, har bandet bringat nytt liv i ett gammalt hederligt svenskt indie-koncept och skapat en låt som är svår att få nog av.

Gustav Stjernkvist


Hela listan med veckans bästa releaser:

/

Veckans bästa singlar: v. 34