fbpx
Bild: Omslaget till "Love Quotes" av Jenevieve

Veckans bästa singlar: v. 32

Veckan lider mot sitt slut, och det har blivit dags att luta sig tillbaka och lyssna på all rykande färsk musik som släppts under veckan som gått! Vad hittar vi i denna omgångens kompott av nya singelsläpp?

1. Lyssna på spellistan så du inte missar kanske just din nya favoritmusik.

2. Läs om några av veckans bästa släpp här nedan och njut!

3. Sugen på att läsa mer? Spana in våra liverecensioner från Way Out West!


DET BLOMMAR HÄR (IGEN) – Bella Leonette 

Bella Leonette debuterade med EP:n missade samtal 2021. Hennes senaste singel DET BLOMMAR HÄR (IGEN) är ett litet smakprov på hennes kommande EP BORTA MEN HEM som släpps den 26 augusti. 

DET BLOMMAR HÄR (IGEN) är sprängfylld med sköna vibbar och nostalgi. Texten befinner sig både inuti i jaget och på platsen som hyllas: Lundagård. Ljudbilden är soft med funkig bas och ett avskalat beat. Med friska vindar av R&B och mjuk jazz känns denna låt som att ligga i en hängmatta. Till ord om att lämna och återvända till den plats man växt ur och växt upp i vaggas lyssnaren fram och tillbaka. En inblick i Leonettes inre och också ens eget, då bilderna som skapas i huvudet känns väldigt familjära. DET BLOMMAR HÄR (IGEN) är en förtrollande och varm låt som gör lyssnaren väldigt taggad på EP-släppet senare den här månaden. 

Allis Sääsk Berglund

Easy On Your Own? – Alvvays

Indierockarna Alvvays briljerar med ännu en grym singel inför deras kommande album Blue Rev. Den nya låten Easy On Your Own? skrålar med högljudda refränger samtidigt som sångaren Molly Rankin reflekterar över ensamheten och sina stora drömmar: “I dropped out, college education’s a dull knife”. Hon fortsätter i bryggan: “Crawling in monochromatic hallways / Dream we pull a one-eighty some day” och tätt därpå sväller refrängen. 

Texten som följer sångarens inre monolog pendlar mellan envisheten i att vilja lyckas och tvivlet som så småningom uppstår. Osäker på vilken väg hon ska ta, erbjuder refrängen en väg ut: “If you don’t like it, well / Say it’s over, well”. Mot slutet av låten verkar det som hon slutligen ger sina drömmar en chans, men inte utan att påpeka det hon tappat på vägen.

David Brignoli


Hela spellistan med veckans bästa singelreleaser hittar du här:

/

Veckans bästa singlar: v. 32