fbpx
Bild: Omslaget till "Lose" av KSI & Lil Wayne

Veckans bästa singlar: v. 31

Släppte Kanye nytt denna vecka? Nej. Men vad gör det? Till skillnad från rapartisten som förmodligen håller på världens mest åstundade album så håller en handfull artister vad de lovar – och den bästa musiken av dessa har vi självklart samlat i spellistan här! Nedan har vi också valt två favoriter som stuckit ut lite extra bland veckans releaser.


Stars Light Up (Посмотри на небо) – Kedr Livanskiy

Ryska producenten och artisten Kedr Livanskiy har en fantastisk förmåga att med sin musik fånga såväl kroppen som sinnet, samtidigt som hon ibland skjuter iväg signalerna i motsatta riktningar. På nya singeln Stars Light Up (Посмотри на небо) har hon bemästrat det hon uppvisade på senaste albumet Your Need – nämligen konsten att förena en poppig, studsande produktion med en pulserande bas och ett fängslande, nästintill melankoliskt, vokalfrämträdande.

I samband med singelsläppet har den Moskva-födda artisten också annonserat sitt nya album Liminal Soul, som är planerat att släppas i oktober. Tillsammans med den DIY-osande, trippy musikvideon som regisserats av Sergey Kostromin är Stars Light Up (Посмотри на небо) ett otroligt lovande smakprov på vad som förhoppningsvis komma skall.

Daria Spitza

On The Edge – Ásgeir

Folktronica-artisten Ásgeir är en isländsk musiker som debuterade 2012 med det isländska albumet Dýrð í dauðaþögn, innan han på senare år började släppa musik på engelska. Hans senaste singel On The Edge är akustisk och lågmäld, och ljudbilden är enkel med en gitarr som tar ledningen. Det milda countrysoundet och inslagen av atmosfäriska syntar för tankarna till andra artister i genren som Bon Iver och Ben Howard. Ásgeir röst är förtrollande, återhållsam; som att han måste pressa fram orden. Detta ger låten mycket känsla, orden nästan vibrerar. 

“Still of all my time the lion’s share / I’ve been so worried only if you knew / If anything would ever be worthy of you / And if you’d care “
Låten för en in i ett stilla tillstånd, väcker tankar om förlorad kärlek. Bilder av mulen himmel, landsbygden och hård vind; känslan låten skapar är behaglig att befinna sig i. Det finns något monotont som smittar av sig på lyssnaren, som om det börjar regna inomhus när man lyssnar på On The Edge.

Allis Sääsk Berglund


Hela listan hittar ni här!

/

Veckans bästa singlar: v. 31