fbpx
Bild: Omslaget till "Safety Dance" av Angel Olsen

Veckans bästa singlar: v. 30

Ni vet vad ni är här för. Det gör vi också. Ny musik ska serveras, och det bra sådan. Nedan finner ni några ord om några av veckans favoriter, resten av låtarna finner ni här!


Nu blommar avgrunden – Spela Död

Göteborgsbandet Spela Död kickar igång helgen och kickar igång den ordentligt när vi välkomnar bandets debutsingel Nu blommar avgrunden. En sån där låt som man bara måste sammanfatta som poppig, kanske något nördig men otroligt välbehövlig feel good. En låt som gör att du vill ta med din bästa kompis på en flakmoppe-turné och spela Nu blommar avgrunden på högsta volym och bara njuta av att ni finns.

Det är juli. Det är sommar. Det är lördag och Spela Död vet exakt vad som gäller.

Gustav Stjernkvist

From The Garden – Isaiah Rashad feat. Lil Uzi Vert

Inför fredagens efterlängtade albumsläpp släppte Isaiah Rashad på torsdagsmorgonen denna minimalistiska banger. Tunna trummor med endast en 808 i början övergår smakfullt till ett beat som fortsätter introducera nya ljud under låtens gång. Lil Uzi Vert dyker även upp i en vers och de två artisterna har oväntat nog mycket kemi sinsemellan. Trots ytterligare två hooks av Rashad som består av den upprepade frasen ”Came out, bussin'” och en vers efter Uzis feature i mitten av låten så känns det inte som låten är för lång tvärtom känns dessa fullspäckade tre minuter nästan för korta. Utifrån detta och det tidigare smakprovet Headshots (4r Da Locals) lär den nya skivan The House is Burning bli en av årets höjdpunkter.

Charles Lundman


Hela listan hittar ni här!

/

Veckans bästa singlar: v. 30