fbpx
Bild: Omslaget till "Water" av TSHA feat. Oumou Sangaré

Veckans bästa singlar: v. 30

Visst, Beyoncé må ha släppt sitt första album på sex år, men det finns trots allt annan musik att tipsa om även denna vecka. Vadå undrar ni? Jo, låtarna vi samlat i spellistan här såklart! Nedan har vi i vanlig ordning skrivit om några av favoriterna.


2 Die 4 – Tove Lo

Om det är någon som ska sampla den lika delar irriterande som ikoniska instrumentalen Popcorn och få det att funka så är det Tove Lo. Även om singeln No One Dies From Love legat stabilt på den svenska topplistan känns det som att hon strategiskt bygger momentum inför det kommande albumsläppet med 2 Die 4, en singel som känns klippt och skuren för radiostationer runt om i Europa. Det ligger samtidigt något svenskt mystiskt skimmer över produktionen, likt den över Loreens Euphoria, men där Euphoria exploderar i refrängen låter Tove Lo signaturslingan göra jobbet över tuggande bas – och euforin är total.

Av singlarna och samarbetena med SG Lewis och Channel Tres att döma blir det kommande albumet Dirt Femme en fest utan dess like. Kanske dags att införskaffa sig den där laser- och rökmaskinen man funderat på ett tag? 14:e oktober är betänketiden över.

Theo Hafström

Death of Melody – Preoccupations

Kanadensiska Preoccupations (tidigare Viet Cong) har varslat om ett fjärde album under lite för lång tid. Men nu verkar det bannemej vara nära; från ingenstans släppte de både albumtitel och framför allt den melankoliska singeln Death of Melody. Med en enorm skicklighet skapar bandet i form av denna singel ett vackert, skrikande ångestmoln som man varken kan eller vill skaka av sig. Postpunkens två huvudingredienser – det mörka och det skavande – finns det här gott om, den konstant malande rytmsektionen kombineras med tinnitusframkallande gitarrer och hasande deppsång.

Gustav Stjernkvist

Big Daddy Wiz – Wiz Khalifa feat. Girl Talk

Som ett smakprov släppte Wiz Khalifa sin singel Big Daddy Wiz en dag innan hans nya album Multiverse som kom igår. Den funkiga spåret som är producerat av Girl Talk är samplat från Cheryl Lynns Got to Be Real, något som bidrar till den glada energin som låten har. Med en blanding av både old school och new school möts vi av en självsäker Khalifa i denna poppiga dansdänga. 

Nardos Tekle

DESPECHÁ – ROSALÍA

ROSALÍA ville verkligen ge oss something for the summertime, something for the girls to get ready and party to. Efter att hon spelat den då osläppta låten på hennes MOTOMAMI-turné spreds videor av framträdandet på sociala medier, och hypen blev inte mindre direkt när hon la upp en snutt från studioversionen några dagar efter. DESPECHÁ kan vara ROSALÍAs mest medryckande låt hittills, och för en artist som ständigt expanderar sin ljudbild har ROSALÍA aldrig låtit så befriad som hon gör på en lättsam och studsig mambobanger som denna.

Theo Hafström

New To You – Calvin Harris feat. Normani, Tinashe & Offset

Någon som inte har tagit det allt för lugnt denna sommar är Calvin Harris. Med nya singeln New to You har producenten släppt sin femte singel på drygt två månader, något som skapar spänning inför släppet av hans nästa album Funk Wav Bounces Vol.2. På spåret hör vi hiphop- och R&B-influenser från Normani, Tinashe och Offset tillsammans med de funkpopinfluenser som Harris bidrar med i produktionen. Det lugna spåret med de ledande stråkarna transporterar lyssnaren till en strand i Malibu. Harris har alltid den kusliga förmågan att skapa ett sound som kan få vem som helst att känna sig äckligt rik, och med New to You i hörlurarna kan man inte hjälpa att känna sig som Offset på en yacht med vindruvor i handen.

Nardos Tekle


Hela listan hittar ni här!

/

Veckans bästa singlar: v. 30