fbpx
Bild: Omslaget till "midnight sun" av Nilüfer Yanya

Veckans bästa singlar: v. 3

Vintern må kännas oändligt lång en grå januarihelg som denna, men… okej, vi ska inte ljuga, det kommer den göra även om du har ny musik i lurarna. Men då har du i alla fall ny musik i lurarna. Var hittar du den nya musiken är frågan? Här såklart! nedan har vi skrivit om några av veckans bästa låtar, resten hittar du här!


Light Switch – Charlie Puth

Även om Charlie Puth som låtskrivare haft mängder med hits, verkar han inte riktigt hittat formulan till sina egna släpp på några år. Tröttnade alla på honom efter Attention? Möjligtvis. Men det var fem år sedan nu. Light Switch är mer representativ av honom som artist jämfört med de singlar som han släppt sedan framgångarna: Det är lite smörigt, det är lite bokstavligt, men samtidigt är det så brutalt jäkla catchy.

Theo Hafström

Watercolor Eyes – Lana Del Rey

Lana Del Rey är känd för sin mörka, filmiska och glamorösa musik och hon äger i princip americanagenren. Hennes senaste släpp Watercolor Eyes är en melankolisk låt om ung kärlek, en sorgsen tryckarlåt skriven för den älskade HBO-serien Euphoria. Det är något himmelskt med denna låt, texten sjungs luftigt och mjukt: “I think that you taste like rock candy / Sweet like beaches, leave me all sandy / Why do you leave me with watercolor eyes? / Young love don’t always lasts forever / Wild horses can’t keep us together”.

Texten är klyschig och sötsur, så typiskt Lana som det kan bli; vilket vi älskar. Även fast refrängen kan bli aningen tjatig finns det något lockande med låtens enkelhet, och att höra den till Euphorias höga berg och djupa dalar kommer garanterat bli en utsökt upplevelse.

Allis Sääsk Berglund

Lie Love Lullaby – Girlpool

Los Angeles-duon Girlpool annonserade tidigare i veckan att de släpper ett nytt album 29:e april. Forgiveness, som plattan ska heta, kommer tre år efter det senaste albumet What Chaos Is Imaginary och har hittills bjudit på två singelsläpp: Faultline och Lie Love Lullaby.

En mörk, hypnotisk ljudbild slår emot en när Lie Love Lullaby sveper över trumhinnan; en polerad men samtidigt rå känsla infinner sig. Den ackompanjerande musikvideon förmedlar samma känsla – genom blinkande spelhallar och kliniska rum dras vi genom en desperat, kärlekslös kärlek, en destruktiv längtan som skapar ett tunnelseende. Medan Avery Tucker, duons ena halva, utstrålar en estetik á la Yung Lean år 2017 trycker en klaustrofobisk känsla in lyssnaren djupare i musiken, samtidigt som texten går i cirklar, speglar en tillvaro som upprepas om och om igen: “What’s a lie love lullaby / When we sing it every night?”.

Daria Spitza


Hela listan finnes här!

/

Veckans bästa singlar: v. 3