fbpx
Bild: Omslaget till "Cure For Me" av AURORA

Veckans bästa singlar: v. 27

När vi nu nått mer än halvvägs in på året går det inte att förneka att 2021 has been giving. Samtidigt är vi övertygade om att det bästa inte hänt än. Kan denna veckas musik vara ett första steg mot ett ännu bättre musikår? Avgör själva med hjälp av vår spellista där vi samlat det bästa från veckan som gått!

Nedan har vi skrivit om några av veckans nykomlingar, resten hittar ni i vår spellista (som ni väl inte har glömt att följa?)!


Hey Mom – POOLS

På den svenska duon POOLS nya singel Hey Mom hyllas alla fantastiska mammor vars kärlek bär en genom livet. Låten inleds med ett elektroniskt himmelrike av vocodersång och en ambient svävande produktion. Därefter tar musiken en vändning åt folk-hållet när en symfoni av gitarrer och pianon äntrar ljudbilden. Sången blir tydligare, mer passionerad, och stöttas av den tungt elektroniska förvrängningen som ger låten ett helt eget ID – och en styrka representativ för alla mödrar där ute.

Theo Hafström

Konsten att kartlägga ögon – Saga Aurora

Singeln Konsten att kartlägga ögon är Stockholmsbaserade Saga Auroras debut. Låten inleds med en avskalad ljudbild, en melodi som spelas på synt och ett lågmält trumbeat som liknar slagen av ett hjärta. Texten är det bärande, det sjungs om den sväljande och svindlande förälskelsen. Den som växer och till slut finns i, och tar över, allt. Saga Auroras röst är mjuk och texten får verkligen ta plats. Lyssnaren fylls av orden och känslan av det bitterljuva; gränsen mellan eufori och sorg är tunn. Mot slutet av låten hörs en orgel i bakgrunden som tillför en nostalgisk och vis-aktig ton.

“Det är vinter och allt vi gör är att titta på varandra timme in och timme ut / Det finns ingen skam i det / Det går så bra för man är liksom så upptagen av att vara kär så man måste få stanna i det / Och vara i det / Och dela det”

Texten är fyllig och intim, lyssnaren får komma nära både sig själv och Saga Aurora. Att lyssna på Konsten att kartlägga ögon är som att befinna sig i ett minne som inte går att släppa taget om.

Allis Sääsk Berglund

Guided by Angels – Amyl and The Sniffers

Australiensiska punkbandet Amyl and The Sniffers annonserar sitt tredje album med ny singel plus video – och för en gångs skull måste man faktiskt säga att man är positivt överraskad av att inte bli överraskad alls. Amyl and The Sniffers uppkäftiga punkrock var det som gjorde att man började gilla dem från första början och det är svårt att säga att någonting bör förändras. Guided by Angels är som alltid 50 procent garagepunk, 50 procent Amy Taylors underbart kaxiga persona och 50 procent håll käften-attityd. Ett överskott av exakt allt, precis som det alltid har varit.

Gustav Stjernkvist


Hela spellistan hittar ni här!

/

Veckans bästa singlar: v. 27