fbpx
Bild: Omslaget till "Morning Blue" av Giant Rooks

Veckans bästa singlar: v. 27

Here we go again! Veckans bästa singlar är en bestående del av sommaren oberoende av semester, sommarjobb, flygkaos eller väder. Denna veckan har vi återigen gett oss ut på jakt efter de härligaste släppen, och det har det inte funnits få av minst sagt! Sista chansen att släppa en riktig sommarbanger som tonsätter den sista månaden av vad vi kallar svensk sommar kan väl ändå vara nu, i mitten på juli, och kanske blir någon av veckans bästa singlar just det för dig?

Nedan har vi skrivit om några favoriter och resten hittar ni som vanligt i vår uppdaterade spellista!


Bitch I’m Nice – Doechii 

Doechii är en artist som under de senaste året har bevisat att hon är någon att hålla ögonen på inom hiphopvärlden. Under veckan släppte rapparen singeln Bitch I’m Nice, en låt på en minut och 23 sekunder som lyssnaren inte kan sluta spela på repeat.

Rapparen har ett flow utan dess like och lyckas på ett smidigt sätt även byta flow under låtens gång utan att tappa ansiktet. “Bitch, I’m nice, got a bitch clean that bite / That ni**a might got racks but he ain’t my type / I’m the best thing in your lifе”. Singeln är definitivt en låt du lyssnar på medan du gör dig i ordning innan en utgång, och låten du vill höra på klubben för att känna dig som ditt mest självsäkra jag. 

Nardos Tekle

Part Of The Band – The 1975 

Tidigt i juni annonserade popgiganterna The 1975 att ett nytt album, och inte minst en ny era, var på väg – och i veckan fick vi det första smakprovet på vad som komma skall. Part Of The Band är bandets första singel från det kommande femte albumet Being Funny in a Foreign Language. Här möts både barockpop och folk på ett lekfullt, nästan experimentellt vis. Tillsammans med den lättsamma men ändå något samhällskritiska texten, som är så fenomenalt excentrisk på ett sådant vis som nästan bara skulle kunna komma från The 1975, lyckas bandet ännu en gång lyckats återuppfinna sig själva.

Gustav Stjernkvist

Pharmacist – Alvvays

“I know you’re back, I saw your sister at the pharmacy” sjunger Molly Rankin och sen drar allt IGÅNG! Hur skönt att droppet kommer sekund sex? Och vilken comeback: Alvvays har hållit sig tysta sedan sitt senaste album 2017, Antisocialites (där varenda låt på hela albumet är objektivt, skoja subjektivt, en jävla banger). Nu är ett nytt album i oktober bekräftat.

Om vi utgår från den nya singeln låter det som att bandet kör vidare på samma alternativa shoegaze-/indiesound som innan – de har hittat något som funkar. Visst är det både nostalgiskt och energiskt, men också lågmält? Pharmacist låter som: det är okej om det inte blir vi, men med energi, med något som är IGÅNG. Det är okej att det inte blir vi!!!!!!!!!!

Sara Ek


Hela listan hittar ni här!

/

Veckans bästa singlar: v. 27