fbpx
Bild: Omslaget till "Sad but True" av St. Vincent

Veckans bästa singlar: v. 26

Saknar du tiden då det var socialt acceptabelt att göra Ice Bucket Challenge när, var och hur som helst? Coola ner i värmen med uppfriskande musik istället! Nedan har vi skrivit om några av veckans isande fräscha nyheter, resten hittar ni som vanligt i spellistan här!


single artwork for "Neil Young On High"

Neil Young on High – The Ophelias & Julien Baker

Indiepopkvartetten The Ophelias slår ihop sig med amerikanske singersongwritern Julien Baker i ett samarbete som borde ha gjorts för längesedan, när de nu släpper singeln Neil Young on High tillsammans. En sång om att helt enkelt förlora en älskad artist i ett break-up, och därefter minnas denne partner genom artisten. Julien Baker är vid det här laget en självklar mästare i att dra i olika känslotrådar och har en röst som en dunjacka i en decembermorgon. Kombinera detta med The Ophelias nästan kakofoniska indiefolk och du får, förutom pricksäker stämsång, en break-up-låt som heter duga.

Gustav Stjernkvist

Life Is Like a Dice Game – Spotify Singles – Nas feat. Cordae & Freddie Gibbs

1995 spelade hiphoplegenden Nas in Life Is Like a Dice Game, en låt som aldrig fick ett officiellt släpp. Nu, nästan tre decennier senare, har låten återskapats tillsammans med Cordae och Freddie Gibbs. Hit-Boy står för nyproduktionen av denna 90-talsdoftande hiphopdänga som direkt tar en tillbaka till samma känsla och ton som fanns på Nas album Illmatic från 1994. 

Nas vers är som alltid välpolerad och fläckfri. Freddie Gibbs och Cordae passar som handen i handsken över Hit-Boys produktion, i synnerhet Cordae som rör sig sömlöst mellan rap och den catchiga refrängen med ett härligt flow. Det häftiga med Life Is Like a Dice Game är inte enbart det faktum att Nas fans äntligen får höra låten i färdig form. Det är att vi även får höra Cordae och Freddie Gibbs, två av samtidens bästa rappare stå sida vid sida med en av tidernas främsta.

Robin Andersson


Hela listan hittar du här!

/

Veckans bästa singlar: v. 26