fbpx
Bild: Omslag till "Hot Shit" av Cardi B feat. Kanye West & Lil Durk

Veckans bästa singlar: v. 26

Juli månad har officiellt börjat och därmed lämnar vi ett händelserikt, musikaliskt första halvår 2022 bakom oss. Och visst känns det lite skrämmande att dagarna nu bara blir kortare och kortare igen, men förhoppningsvis bjuder kommande månader på minst lika bra musik som vi hittills fått ta del av i år, och som får oss att glömma allt det där för ett tag. För inte kommer det sluta släppas bangers, och här kommer veckans, och därmed andra halvårets första och hetaste singelsläpp!


Jungle – Fred again..

Den talangfulla Fred again.. fortsätter att underhålla med sina infektiösa houselåtar. Hans senaste singel Jungle skiljer sig knappast från tidigare låtar, han spinner istället vidare på samma spår som han alltid gjort. Ibland är det uppfriskande med något som låter så simpelt som Jungle och som inte verkar sträva efter att vara nytänkande. Med bultande kicks, en snurrande bas och en vocal sample får den brittiska DJ:n en att vilja höja volymen och försvinna in bland Jungles förtrollande ljudbild.

David Brignoli

Rich Minion – Yeat

Det är mumligt. Det är provocerande. Men det förkroppsligar också allt som psykadelisk newschool-rap ska vara. Yeat har exploderat sista halvåret efter TikTok-viralitet och stora cosigns från den forna generationens new school-rappare, inklusive Drake. Portland-rapparen med rumänskt ursprung har blivit något av en frontfigur för underground-rap år 2022, i en tid då modern rap inte har samma mainstream-relevans som när Migos, Travis och Lil Uzi Vert dominerade i andra halvan på 10-talet.

Rich Minions kommer som en överraskning då Yeat inte känns mainstream nog, varken sound- eller popularitetsmässigt, för att kunna axla ett samarbete med världens största animerade filmserie. Men det funkar, för att det är kompromisslöst: Yeat gör sin grej på låten. Beatet är extremt repetitivt och spejsat. Yeat skriker med sitt typiska flow och mumliga autotune – man hör till och med ljudet av puffande ljudstötar som skjuter igenom mixen när rapparen säger ord som börjar på ’P’ – och det hela blir en succé. Skönt att höra ett soundtrack-samarbete som inte är sämst och som låter artister göra den grej de vet att deras fans kommer gilla. Förhoppningsvis blir det en trend som består.

Charles Lundman

Feeling Like I Do – Spotify Singles – Snail Mail

Snail Mail är tillbaka med en högljudd Superdrag-cover som passar in så perfekt bland hennes diskografi att man nästan tror hon skrivit den själv. Låten är en del av projektet Spotify Singles och är inspelad i den ikoniska New York-studion Electric Lady vilket skänker lite extra kredd till rocklåten.

Lindsey Jordan, som hon egentligen heter, håller sig nära originalet men ser till att vrida upp volymen en smula mer än Superdrag. Distade gitarrer sprider ut sig över spåret samtidigt som trummorna dundrar på och en monoton sång glider förbi. Covern är en underhållande tillbakablick till artistens mer råare sound som hon visade på albumet Lush, jämfört med hennes senaste fullängdare Valentine som visade upp en mer detaljerad ljudbild. Oavsett om produktionen är skitig eller fin, högljudd eller tystlåten, så finner hon alltid ett sätt att imponera.

David Brignoli


Hela listan hittar ni här!

/

Veckans bästa singlar: v. 26