fbpx
Bild: Omslag till "BREAK MY SOUL" av Beyoncé

Veckans bästa singlar: v. 25

Det må vara midsommarhelg, men nu ska vi inte vara såna. Tror ni resten av världen bryr sig om vår lilla sektiga högtid? Självklart inte, och därför har vi återigen samlat veckans bästa släpp i spellistan ni hittar här! Ni glömmer väl inte att följa spellistan och oss på Spotify?

I am on your side – Wilma Olivia 

Svenska låtskrivaren Wilma Olivias debutsingel I am on your side känns som en sval vind mot solbränd hud. Ljudbilden är lättsmält soft indiepop med nostalgiska syntar som för tankarna till artister som La Lusid och Alice Phoebe Lou. Det finns ett vemod som kokar under tonerna, en skörhet i orden som sjungs med mjuk stämma: “It won’t be long before you’re all grown up / Try not to listen when they teach you to shut up”.

Wilma Olivias debut är en lugnande låt som för tankarna till vajande vågor, myggbitna ben, citrus och sträv lavendel. Fräknig men bränd hy, smärtan som finns i det vackra. 

Allis Sääsk Berglund


BREAK MY SOUL – Beyoncé

Beyoncé är tillbaka sex år efter det senaste soloprojektet, och för första gången på väldigt länge är hon redo att ta över dansgolven igen. Med subtila samplingar av houseklassikern Show Me Love och Big Freedias Explode blir BREAK MY SOUL en förlösande fusion, som tillsammans med Beyoncés efterlängtade stämma ackompanjerat av gospelkörer utgör en exemplarisk hyllning till svart musik. Juxtapositionen mellan excentriskt sönderklippta vocals från Big Freedia och körerna får hjärnan att explodera på det bästa av sätt. Men framför allt utstrålar BREAK MY SOUL mer glädje än vad Beyoncé gjort sen spåren på 4, och det är exakt vad som behövs sommaren 2022.

Beyoncés nya album Renaissance släpps 29:e juli, och en hel värld väntar spänt på hur en av våra största nu levande artister låter 2022.

Theo Hafström


Hela listan hittar ni här!

/

Veckans bästa singlar: v. 25