fbpx
Bild: Omslaget till "Skin Of My Teeth" av Demi Lovato

Veckans bästa singlar: v. 23

Denna veckan har verkligen känts som den första sommarveckan, fylld med examensfirande, studenter och ett så ljuvligt sommarväder som Sverige kan drömma om i junimånad. Längtan efter semestern är snart olidlig, lusten att samla ihop sina favoritlåtar inför just denna efterlängtade ledighet desto större. Det har bjudits på många, framförallt lokala musiksläpp denna veckan, och vi på KULT har i vanlig ordning skrivit om ett par av våra favoriter här nedan.

Nyfiken på mer? In och lyssna på vår uppdaterade spellista med resten av veckans underbara släpp!


Nytt opium – Junior Brielle

Popbröderna i Junior Brielle inleder den svenska musiksommaren med att både annonsera nytt album och turné, men också med att dela med sig av singeln Nytt opium. Och vilken inledning på musiksommaren det är. Nytt opium är en melankolisk take på en klassisk sommarhit, men också en punkt för bandet där de verkar ha lyckats samla alla sina spretiga stilar till det bästa av samtliga världar. Det doftar väldigt mycket kent, men samtidigt lyckas de skapa något alldeles eget och unikt.

Gustav Stjernkvist

City – Awave feat. GULEED

Malmös stolthet är tillbaka med den nya singeln City, och denna gång gästas GULEED av ingen mindre än Awave och den hyllade producenten Takenoelz. Sedan albumsläppet Lucky 20 har han kontinuerligt blessat den svenska hiphopscenen med ny musik, och även denna singel känns som ett bevis på att rapkollektivet Malmö New Wave har gjort ett tydligt avtryck inom svensk hiphop. Awave bidrar med ett nytt annorlunda flow till GULEEDs så välkända sound och unika melodi. Efter att ha gjort många samarbeten blir City även den första singeln till Awaves kommande debutalbum.

Linda Lauermann


Hela listan hittar du här!

/

Veckans bästa singlar: v. 23