fbpx
Bild: Omslag till "Fuck Your Feelings (chapter 2)" av ViraVira

Veckans bästa singlar: v. 22

Rekord är till för att slås, eller hur? Idag slår vi rekord i senast publicerade Veckans bästa singlar-artikel. Betyder det att låtarna är sämre för det? Självklart inte. Lyssna och läs själva!


NEWS – Boko Yout

Kärt barn har många namn. Boko Yout, även känd som KNJI, har vid det här laget etablerat sig i Stockholms underground som en komplett, mångfacetterad artist. Han har släppt fet merch, gjort mattor, styrt sin Stankfest-festival och gästat Broder John på Trädgården Live Sessions.

Först nu släpper artisten, vars riktiga namn är Paul Adamah, debutsingeln under aliaset Boko Yout – NEWS. En genrebändande banger som tagit inspiration från punk, indie och industriell rock såväl som R&B och indietronica. Över en pulserande trumloop adlibbar Boko mer och mer under låtens gång över den melodiska versen, med ett sprakande riff introducerad i refrängen. Det osar tidigt 00-tal och låter som en saftig experimentell blandning av Massive Attack, Beck och A$AP Rocky. Boko Yout missar inte.

Charles Lundman

Spitting Off the Edge of the World – Yeah Yeah Yeahs ft. Perfume Genius

Äntligen är New York-ikonerna Yeah Yeah Yeahs tillbaka med en ny singel efter nästan ett årtionde utan ny musik, och Spitting Off the Edge of the World är verkligen den perfekta comebacken. Bandet återintroducerar sig till gamla fans, men även till en ny publik med en ordentlig smäll – refrängen väsnas och skrålar så högt att alla hör. Oavsett om man hört dem innan eller inte så är det garanterat att Spitting Off the Edge of the World fångar ens uppmärksamhet. Mellan de stora refrängerna återgår låten till en tystnad där sången från Karen O och gästande Perfume Genius ingjuter en stunds lugn som skapar en perfekt balans mellan det milda och kaotiska.

David Brignoli

Good Buy My Old Life – Deaton Chris Anthony & BENEE

Den experimentella hyperpop-tangerande artisten Deaton Chris Anthony släppte under veckan dansiga Good Buy My Old Life med en feature från BENEE. Deaton förklarade under veckan att musikvideon är inspirerad av Deatons största mardröm: att vara i en bowlinghall och bli uppäten av käglorna. Vilket är precis vad som händer i videon. Detta rimmar med låtens tema, som handlar om att förändras med framgång och pengar, men utöver det konceptuella är det en grymt somrig, syntpoppig banger som får en att vilja höra mer från Deatons kommande projekt. 

Låtens upprepande beat blir aldrig tråkigt då Deaton och BENEE fortsätter introducera nya sångpartier under låtens gång, med höjdpunkten “I’m bored, goodbye, goodbye my old life / Good buy, I act like I’m rich sometimes / Money made me do it / Good buy my old life”. Duon hittar kemi och karisma på en låt som få artister hade kunnat blåsa så mycket liv i trots dess repetitiva struktur.

Charles Lundman


Hela listan hittar ni här!

/

Veckans bästa singlar: v. 22