fbpx
Bild: omslaget till "Y DON'T U" av 박혜진 Park Hye Jin

Veckans bästa singlar: v. 21

Förra veckan var en snubbig vecka – den här veckan något mindre så. Nedan har vi samlat våra favoritlåtar från veckan som gått och riktat ljuset lite extra mot ickemanliga artister! Pop, fetisch-rap, indiepop, hiphop och elektroniska pärlor – we got it all!

Läs om några av våra favoriter nedan och lyssna på hela spellistan här.


peppermint by Tommy Genesis

peppermint – Tommy Genesis

I torsdags släppte Tommy Genesis sin första nya singel på två år. Den basdrivna sexiga clubbangern peppermint paras med en video där Tommy lyckas skapa samma uppstyrda vibe som Cardi B och Nicki Minaj brukar få till i sina videor, trots att Tommy är helt själv i öknen större delen av videon. Hennes enda props: outfits, en sportbil och en hög polkakarameller. 

På låten beskriver sig rapparen mycket självmedvetet som både ”underground and mainstream” samt att hon gör ”fetish rap”. Låten håller sig äkta till Tommys experimentella stil genom att beatet ändras mot slutet av låten. Albumet, som sägs vara Tommys mest mångsidiga hittills, är på väg.

Charles Lundman

Don’t Know – Adna

Berlinbaserade singers-songwritern Adna har flitigt släppt musik i snart tio år och sällan blir man som lyssnare besviken på den drömmiga och filmiska popmusik som levereras. Don’t Know är ännu ett exempel på den paradox hon bevisar när hon tar sovrumspoppen och gör den både episk och näst intill arena-anpassad. Låten vilar sig egentligen helt på Adnas vaggande stämsång över en programmerad synt. Den skulle kunna vara komplett där, men när den reverbdränkta gitarren och de intensiva mullrande trummorna äntrar skjuts hela kalaset upp i stratosfären och gör Don’t Know till den mäktiga låt den är.

Gustav Stjernkvist

Image

Mirror – Sigrid

Efter ett alldeles för långt uppehåll är norska popkometen Sigrid tillbaka. Genombrottet för den svenska publiken kanske inte har hänt än, men mellan 2017-2019 byggde hon stadigt upp momentum för en stabil plats på den internationella popscenen, och en av de som gett scandipopen en tydlig röst. Efter framgångsrika singlar som Don’t Kill My Vibe, Plot Twist och den subjektivt perfekta popdängan Strangers vann hon den ärade titeln Sound of 2018 av BBC Music framför namn som Khalid, Lewis Capaldi och Billie Eilish.

Mirror hintar om lite mer nostalgiska element än innan med frenetiska stråkar, hårda pianoackord och en tydlig basmelodi som gör produktionen doftar av härlig discofunk. Samtidigt ger Sigrids snyggt hesa stämma och hennes självklara pondus ett modernt intryck, och texten om att älska människan i spegeln kan nog alla behöva höra ibland.

Theo Hafström


Hela listan hittar ni här!

/

Veckans bästa singlar: v. 21