fbpx
Bild: Omslaget till "His & Hers (feat. Don Toliver, Lil Uzi Vert & Gunna)" av Internet Money, Gunna, Don Toliver, Lil Uzi Vert

Veckans bästa singlar: v. 19

Föredrar ni att lyssna på musik i sammanhang utom tävlan? Helt förståeligt, exakt därför har vi sållat bland dröser av singlar att tävla om just er uppmärksamhet. Vem vinner er veckas guldmedalj mån tro?

Nedan har vi skrivit om några av aspiranterna, resten hittar ni i listan här!


Bonnie Hill Dr. – Markus Krunegård

Norrköpings finest Markus Krunegård är som alltid i farten med att släppa ny musik. Och alla som hållit ett öga på Krunis under de senaste månaderna, har nog koll på att den senaste tidens singlar håller på att leda fram till något större. Nämligen hans sjunde soloalbum Tutti frutti – från lokalen under sushin.

Bonnie Hill Dr. (lägg märke till mönstret av flummiga titlar) är fjärde singeln inför skivan, och bevisar återigen den ärlighet som Markus Krunegård lyckas framhäva i sina texter. Samtidigt är låten, trots sin något monotona form, mer komplex än någonting annat i artistens låtarsenal. Med sina små, subtila och ständiga förändringar i komp och melodi samt den jantelagsinspirerade återkommande textraden “jag kommer aldrig vinna mot Amerika”, passar låten ypperligt till denna majmorgons sommarregn.

Gustav Stjernkvist

Bröllopet – Linus Hasselberg feat. Moonica Mac

Linus Hasselberg och Moonica Mac har slagit ihop sina briljanta huvuden och skapet den nya singeln Bröllopet. I Bröllopet bakas Hasselbergs akustiska hiphop ihop med Macs ljuva röst i den drömska låten om en flykt från verkligheten in i hjärtat. Det blir som flytande poesi, låten svävar i gränslandet mellan prat och sång. De atmosfäriska ljuden bakom orden fyller magen med fjärilar och den hoppfulla känslan dröjer kvar länge i kroppen.

“Tänk om du och jag skulle få för oss att bara dra / Bara dra bara dra bara dra från den staden / Kanske för ett tag / Kanske kommer vi aldrig tillbaks / Till den staden”

Båda namnen är relativt nya på den svenska musikscenen, men har redan gjort ett starkt intryck på egna håll – nu även tillsammans. Bröllopet är en sprudlande låt som släppts precis i rätt tid för att spelas på repeat långt in på sommarnätterna. 

Allis Sääsk Berglund

Run for Cover (MNEK Remix) – Sugababes, MNEK

Som MTV-dyrkare hade undertecknad en alldeles särskild relation till den brittiska tjejgruppen Sugababes. Efter ett långt uppehåll och ett antal medlemsombyten är nu originaluppställningen åter, och tanken är att de under året ska släppa en remixversion av debutalbumet One Touch (inklusive den ikoniskt falsksjungna singeln Overload) som satte dem på popvärldskartan.

Det första smakprovet är en remix av Run for Cover, nu med en vers och ytterligare produktion av MNEK. Det enda som är kvar är den ursprungliga melodin, annars är remixen ett ordentligt lyft som platsar på 2021 års inte allt för avlägsna loungegolv. Röstproduktionen är drömsk och beatet är avslappnat, men intensivt på samma gång och sätter stämningen exemplariskt för en discokulas hypnotiska sken. Snart så.

Theo Hafström


Hela listan hittar ni här!

/

Veckans bästa singlar: v. 19