fbpx
Bild: Omslag till "Picasso" av Tanna Leone

Veckans bästa singlar: v. 15

Oavsett om du tycker att påsk är en helg för att njuta av nära och käras sällskap, eller om det bara är en najs långhelg med orimligt många OB-timmar, finns det alltid skäl att stanna upp och ta del av veckans bästa musik. Vi gör det enkelt för er, och samlar alla veckans påskägg på ett och samma ställe. Var? Här såklart!

Nedan har vi skrivit om några av veckans godingar, resten hittar du i spellistan här!


Qué Te – Ricky Rich

Ricky Rich är tillbaka – denna gång med låten Que Té, som blir upptakten till hans kommande album och introducerar oss till ett tidigare okänt sound från hans katalog. 

I Que Té får vi lära känna Rico Suave: hans nya, motsägelsefulla musikaliska personlighet som rör sig mellan olika världar och bara inte kan låta bli att dras till den så ökända, illa beryktade “Money, Parties, Women“-livsstilenEfter flera samarbeten utanför Sveriges gränser, inte minst med franska superstjärnan GIMS, tydliggör Ricky Rich att han vill fortsätta på samma internationella spår. Que Té visar på uppenbara influenser från reggaeton och latin trap både vad gäller melodi och språk, och rymmer även en lite oväntad men klassisk sampling av Trillvilles låt Some Cut, vilken träder fram tydligt i slutet av låten.

Rent spontant känns Que Té som en lovande kandidat för att bli en av årets heta sommardängor, som såväl kommer platsa på Mallorcas stränder som på dansgolven i Stockholms sena sommarnätter.

Linda Lauermann

Sidelines – Phoebe Bridgers

Den kritikerrosade artisten Phoebe Bridgers senaste singel Sidelines är stillsam och stämningsfull med inslag av dov percussion. Det finns något monotont i låten, hennes röst tar inte ut svängarna men det funkar fint i sitt sammanhang. Lyssnaren dränks i känslan av tomhet med fraser som denna;  “Used to fetishize myself, now I’m talking to my house plants / Not of being alone (mmm) / In a room full of people“. Texten beskriver känslan av att se livet som en åskådare, vilket låten fångar väl. 

Det är något med Bridgers musik som alltid känns ömt som ett blåmärke. Det finns både en uppgivenhet och lättnad i låten; sorgen över att känna sig utanför men också lättnaden av att inte behöva försöka längre. Den sjunger också om en kärlek som får en att känna sig mer närvarande och som ger livet tillbaka sin färg. Låten kommer vara med i Hulus nya serie baserad på Sally Rooneys bok Conversations With Friends – och Rooney tillsammans med Bridgers är en kombination vi inte visste att vi behövde, men som nu känns oslagbar. 

Allis Sääsk Berglund

About Damn Time – Lizzo

“It’s bad bitch o’clock, yeah, it’s thick-thirty”.

Sommar, dans-sug och sorglöshet. Det är känslorna som Lizzos nya singel About Damn Time utstrålar. I låten lyfter Lizzo att det förflutna har varit tufft men att hon kommit ut starkare på andra sidan och är redo att släppa loss helt. Med ett funkigt popbeat producerat av Ricky Reed och Blake Slatkin för att bidra till feel-good känslan, predikar rapparen om att det man behöver höra i väntan på varmare tider – släpp stressen och släpp loss istället!

Nardos Tekle


Hela listan hittar du här!

/

Veckans bästa singlar: v. 15