fbpx
Bild: Omslaget till "Save Me" av Empress Of

Veckans bästa singlar: v. 14

April är… april. Andra veckan in och man väntar redan man på att valborg ska avsluta månaden och låta den övergå i maj. Är det dock ändå något som april ska ha cred för så är det mängden ny, grym musik som månaden hittills bjudit på.

Nedan har vi samlat ett gäng singelsläpp från veckan som fångat vår uppmärksamhet och hela spellistan hittar du här.


Panic Music – Kite

Svenska kultförklarade indiepopduon Kite är tillbaka med singeln Panic Music – ett passande namn på låten som med alarmliknande syntar hackar sig rakt in i hjärnan på en. Bandet är känt för sin förmåga att perfekt balansera episka popmelodier med kraftfulla pulserande syntar som omsveper sångaren Nicklas Stenemos karaktäristiska stämma och den nysläppta singeln är inget undantag. Panic Music är en av bandets mörkare låtar som med sina tunga rytmer är ett perfekt soundtrack till de råa aprilvindarna. 

Fanny Betnér

Cayó – Arca

Arca är tillbaka efter Kick-serien (KiCk? KicK?) med den korta, cinematiska Cayó. Med ett marscherande beat och iskalla syntar låter detta inte alltför långt ifrån något som Björk, som vid det här laget tillhör samma scen som Arca, hade kunnat släppa under sin tidiga karriär. Låten är sjukt välproducerad, vårig, snygg, ambient och ärligt talat en lite skön paus från de hårdaste over-the-top beatsen från de sista skivorna, enligt undertecknad. Även om detta spår får mig att vilja gå tillbaka och lyssna klart på Kick-serien.

Charles Lundman

Ur Mum – Wet Leg

Den hyllade brittiska duon Wet Leg började veckan med att släppa en singel och avslutade den med att släppa ett helt album. Låten Ur Mum går ut till en ex-partner som inte framställs i så fager dager med rader som “When I think about what you’ve become / I feel sorry for your mum” och ett långt skrik som släpper lös all frustration ett jobbigt ex kan framkalla. Ur Mum är den sista singeln som släpptes som upptakt till fullängdaren där dessa nya indierockstjärnor bygger vidare på sitt fängslande sound med enkla, rytmiskt drivna verser och explosiva, rockiga refränger.

Fanny Betnér

Neck & Wrist – Pusha T feat. Pharell & Jay Z

Pusha T gav oss i onsdags denna långsamma men tunga banger med hooken sjungen av Pharell och en vers från Jay-Z. Neck & wrists don’t lie, upprepar andra partiet av refrängen. Det är sällan låtar med så stora namn faktiskt leder till en klassisk låt istället för ett krystat samarbete för att få någon som Pusha T att öka sin profil, men på denna låt faller allt på plats, från Pharell-produktionen, till Jays vers, till hooken. Spännande att se vad Pusha hittar på till soloskivan senare i år.

Charles Lundman


Hela listan hittar ni här!

/

Veckans bästa singlar: v. 14