fbpx
Bild: Omslag till "COUNT ON ME" av BROCKHAMPTON

Veckans bästa singlar: v. 13

Idag firar vi påsk till följd av Jesu korsfästelse genom att leta kartongägg fyllda med godis på tomten och sätta färgglada plastfjädrar i björkris. Hur firar vi på KULT påsken undrar ni kanske då? Med ny musik såklart!

Frossa i veckans påskägg fyllt med massa goda nyheter, några hittar ni att läsa om här nedan, resten hittar ni som vanligt här. Glad påsk!


Betyder allt Marika Larsson

På den nya singeln Betyder allt sjunger Marika Larsson till någon som inte vet om sitt eget värde. Med en sparsam, men samtidigt fyllig ljudbild tack vare dämpade syntar och pianon träder Marika Larssons glasklara röst fram tydligt, och orden ännu tydligare. Betyder allt krånglar inte till det på något sätt; Även om melodierna rör sig så pass mycket att intresset bibehålls hela tiden går det aldrig till överdrift. Som lugnande, svepande vårvindar infinner sig frid i kroppen när Marika Larsson tar ton.

Theo Hafström

Garden – Dinosaur Jr.

Det händer ibland att det amerikanska bandet Dinousaur Jr.:s basist Lou Barlow träder fram och både skriver och sjunger en eller två låtar på bandets skivor. Den nya singeln Garden, bidrar dock inte bara med variation till det kommande albumet, utan kan nog också vara något av det bättre Barlow bidragit med i bandets snart 40 år långa karriär.

En låt som precis lyckas balansera på gränsen mellan ballad och inte en ballad, ackompanjeras med en 60-talsinspirerad kombination av det mest fuzzdränkta och skitiga gitarrljudet och ett likadant akustiskt sådant. Två motpoler som på ett perfekt sätt skaver mot varandra. Kanske precis så som bandets Lou Barlow och J Masics gjorde under en längre tid, och som till stor del bidragit till bandets sound.

Gustav Stjernkvist

Pink Lunettes – Pond

Det psykadeliska rockbandet Pond och giganten Tame Impala har en lång gemensam historia. De har båda medlemmar som varit aktiva i vardera band och Kevin Parker, Tame Impalas frontman, har producerat och mixat Ponds musik sedan han lämnade bandet 2011. Än en gång återvänder han som medproducent när Pond släpper den nya singeln Pink Lunettes, Ponds första låt på två år.

Med fartfyllda trummor och surrande syntar levererar Pond en kaotisk dance-punkdänga som påminner om LCD Soundsystems dansgolvssvettiga katalog. Frenetiskt klämmer Nick Allbrook ur sig en låttext bestående av osammanhängande rader som ”Coney Island / Richter’s alias / Never never never never know who you are / A taste of chill anisette / Baby, looking good in pink lunettes”.

Låten skiljer sig ganska rejält från låtarna på Ponds förra album, Tasmania, som kombinerade deras rockiga grund med ljusa popstrålar. Huruvida detta är ett stilskifte som bandet kommer att spåna vidare på återstår att se, men en sak är säker – det passar dem alldeles utmärkt.

Robin Andersson


Hela listan hittar du här!

/

Veckans bästa singlar: v. 13