fbpx
Bild: Omslaget till "When You're Gone" av Shawn Mendes

Veckans bästa singlar: v. 13

Stora akter som bland andra Kehlani, Harry Styles och Shawn Mendes är tillbaka med ny musik, samtidigt som en uppsjö av andra spännande artister släpper nytt för att tonsätta våra soliga vårdagar. Nedan har vi skrivit om några av dem, resten hittar ni här!


Se dig le – Hurula

När jag och min käre far såg Hurula på Cirkus i Stockholm minns jag att han (Hurula då) överraskade oss med en osläppt låt varpå min far i princip vrålade rakt ut: “Vad är det här för jäkla Gyllene Tider-skit?!”. Så när Hurula nu släpper denna låt är det svårt för mig personligen att tänka på något annat än just det. Skämt åsido så är det inte en helt orimlig jämförelse. Se dig le är en fortsättning på den utveckling Robert Hurula gjort de senaste två åren där han tar mer och mer avstånd från det sound vi är vana att förknippa honom med. Trots detta finns samma råa grymhet kvar – vilket är jäkligt imponerande med tanke på att låten är en uppenbar kärlekshistoria.

Gustav Stjernkvist

Top Notch – City Girls feat. Fivio Foreign

City Girls släppte igår sin första singel för året, Top Notch. På låten gästas de även av drill-rapparen Fivio Foreign, något som översätts i låten genom en hårdare bas och tydliga influenser av drill och grime. Trots att City Girls i denna låt har ett sound som är relativt annorlunda från vad de brukar släppa, hör lyssnaren fortfarande det sexuella, självsäkra och underhållande textförfattandet som man har hört i deras tidigare katalog.

Nardos Tekle

 Leave You Alone – Ella Mai

Den 6:e maj släpper sångerskan Ella Mai sitt andra album Heart on My Sleeve efter fyra år sen sist. Som det tredje smakprovet på albumet släppte artisten singeln Leave You Alone, en klassisk R&B-dänga med en refräng man inte kan hjälpa att dansa till. Vi följer ett narrativ om vad som sker när man faller för en bad boy. “Baby, I can’t leave you alone” sjunger Mai vackert följt av en sammansmältning av fiol, piano och elgitarr. Med denna singel kan man inte hjälpa att ha höga förväntningar på det kommande albumet, något som förmodas anamma det R&B-sound som hon är som allra bäst på.

Nardos Tekle


Hela listan hittar ni här!

/

Veckans bästa singlar: v. 13